Elise Gravel: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olga on nyrpeä tyttö, joka rakastaa eläimiä ja suhtautuu tieteeseen intohimoisesti. Ihmiset ovat sitten vähän vaikeampi juttu, niiden kanssa Olga tulee toimeen vähän huonommin.

Eräänä päivänä Olga löytää ulkoa ensin jännittävää sateenkaarikakkaa ja sitten oudon haisevan otuksen, joka näyttää täyteen puhalletun hamsterin ja kolmivuotiaan piirtämän perunan risteytykseltä.

Otus ei muuta tee kuin sanoo ”njää”. Olga alkaa tutkia, millaisesta otuksesta on kyse ja mitä se syö – ja sehän vaatiikin ihmisten ilmoille menemistä. Olga joutuu tekemisiin muun muassa kirjastonhoitajan ja erikoisen kaupansedän kanssa. Olga joutuu kohtaamaan myös naapurin raivostuttavat Shalalan ja Farlan.

Kaikkien näiden kohtaamisten myötä Olga joutuu ehkä vähän myöntämään, että ihmistenkin kanssa voi tulla toimeen ja olla ihan kivaakin, kun oikein yrittää.

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta on helppolukuinen, hauska ja runsaasti kuvitettu. Kirjan huumori on sopivasti tyhmää ja höpsöä. Tämän luulisi toimivan mainiosti koululaisille, joille Neropatin päiväkirjatkin uppoavat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...