Elise Gravel: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olga on nyrpeä tyttö, joka rakastaa eläimiä ja suhtautuu tieteeseen intohimoisesti. Ihmiset ovat sitten vähän vaikeampi juttu, niiden kanssa Olga tulee toimeen vähän huonommin.

Eräänä päivänä Olga löytää ulkoa ensin jännittävää sateenkaarikakkaa ja sitten oudon haisevan otuksen, joka näyttää täyteen puhalletun hamsterin ja kolmivuotiaan piirtämän perunan risteytykseltä.

Otus ei muuta tee kuin sanoo “njää”. Olga alkaa tutkia, millaisesta otuksesta on kyse ja mitä se syö – ja sehän vaatiikin ihmisten ilmoille menemistä. Olga joutuu tekemisiin muun muassa kirjastonhoitajan ja erikoisen kaupansedän kanssa. Olga joutuu kohtaamaan myös naapurin raivostuttavat Shalalan ja Farlan.

Kaikkien näiden kohtaamisten myötä Olga joutuu ehkä vähän myöntämään, että ihmistenkin kanssa voi tulla toimeen ja olla ihan kivaakin, kun oikein yrittää.

Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta on helppolukuinen, hauska ja runsaasti kuvitettu. Kirjan huumori on sopivasti tyhmää ja höpsöä. Tämän luulisi toimivan mainiosti koululaisille, joille Neropatin päiväkirjatkin uppoavat.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...