Milan Kundera: Pila

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kunderan Pila on kirja vihasta.

Kirjan päähenkilö on Ludvík. Hänen elämäänsä risteävät monet naiset ja miehet, jotka myös kertovat tarinaa. Ludvík elää nuoruuttaan kommunistina kommunistien joukossa Prahassa, mutta päähänpiston takia tulee erotetuksi puolueesta ja yliopistosta.

Samalla hän tulee erotetuksi kaikesta mitä on elänyt ja suunnitellut elävänsä, erotetuksi ajasta. Kärsimäänsä vääryyttä ja kokemaansa vihaa hän purkaa monin tavoin.

Vaatii paljon, ennen kuin päähenkilö ja lukija käsittää: ei ole olemassa oikeutta eikä kohtuutta. ”Ei kukaan tee tekemättömäksi vääryyksiä jotka ovat tapahtuneet, vaan kaikki vääryydet unohdetaan.”

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...