Milan Kundera: Pila

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Milan Kunderan Pila on kirja vihasta.

Kirjan päähenkilö on Ludvík. Hänen elämäänsä risteävät monet naiset ja miehet, jotka myös kertovat tarinaa. Ludvík elää nuoruuttaan kommunistina kommunistien joukossa Prahassa, mutta päähänpiston takia tulee erotetuksi puolueesta ja yliopistosta.

Samalla hän tulee erotetuksi kaikesta mitä on elänyt ja suunnitellut elävänsä, erotetuksi ajasta. Kärsimäänsä vääryyttä ja kokemaansa vihaa hän purkaa monin tavoin.

Vaatii paljon, ennen kuin päähenkilö ja lukija käsittää: ei ole olemassa oikeutta eikä kohtuutta. “Ei kukaan tee tekemättömäksi vääryyksiä jotka ovat tapahtuneet, vaan kaikki vääryydet unohdetaan.”

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...