Tana French: Pimennossa

Pimennossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rob Ryan ja Cassie Maddox työskentelevät Dublinin murharyhmässä. He saavat tutkittavakseen Knockareessa tapahtuneen 12-vuotiaan tytön murhan, ja tutkinta pakottaa Robin käymään läpi menneisyytensä traumoja. Kun Rob oli lapsi, hänen kaksi ystäväänsä katosi jäljettömiin. Myös Rob oli kadoksissa, mutta hänet löydettiin myöhemmin muistinsa menettäneenä. Murhatutkinnan myötä Robin on palattava Knockareen kylään, jossa hänen lapsuusajan tragediansa tapahtui. 

Pimennossa on Tana Frenchin kirjoittaman Dublinin murhat -sarjan aloitusosa. Pimennossa-osan päähenkilö on itseään muilta piilotteleva Rob. Cassie on hänen luotettunsa ja paras ystävänsä. Yhdessä he yrittävät selvittää, mitä Knockareen metsissä tapahtuu. Pimennossa yhdistelee murhamysteeriä, psykologista jännitystä ja hieman spekulatiivista fiktiotakin. Kirjasarjasta on lisäksi tehty tv-sarja. 

Tana Frenchin Pimennossa on Frenchin esikoiskirja. Teoksessa on jonkin verran esikoiskirjalle tyypillisiä piirteitä, ja Frenchin kustannustoimittaja olisi voinut tiivistää tekstiä huomattavasti. Pimennossa on kuitenkin lupaava alku pitkälle kirjasarjalle, joten Frenchin seuraava suomenkielinen teos tulee varmasti luettua. Englanniksi ja ruotsiksi Frenchin kirjoja on jo tarjolla runsaasti. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...