Rose Lagercrantz ja Ilon Wikland: Pitkä, pitkä matka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuvakirja Pitkä, pitkä matka kertoo kuvittaja Ilon Wiklandin lapsuuden tarinan. Ensin hän lähtee koiransa kanssa isoäidin luokse maalle sotaa pakoon. Siellä sota ei näy joka hetki elämässä, välillä kaikki on ihan hyvin toisten lasten kanssa. Sitten hän lähtee pakoon kokonaan toiseen maahan. Uudessa maassa on on ensin vaikeuksia, mutta hän kuitenkin kotiutuu tädin luokse hyvin.

Kuvituksesta näkee hyvin tilanteiden vaihtelevuuden: sotakuvat ja osa muistakin ovat jo väriskaalaltaan synkkiä, silloin kun kaikki menee näennäisesti hyvin, värejäkin on enempi. Piirrostyyli on ihana. Tarina taas on melko surullinen, mutta kuitenkin hyvä. Sen verran varoituksen sanana kuitenkin, ettei tämä ole välttämättä sopiva kaikkein pienimmille lapsille.

Ilon Wikland siis muutti oikeasti lapsena Virosta Ruotsiin. Hänet tunnetaan täällä Suomessa erityisesti Astrid Lindgrenin kirjojen kuvituksesta. Tämän kirjan kuvissa tyyli on samanlainen liiduilla piirretty kuin osassa muissakin hänen tekemissään. Wikland on yksi suosikkikuvittajistani eikä tämäkään kirja ole siinä suhteessa poikkeus.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...