Astrid Lindgren ja Ilon Wikland: Osaa Lottakin ajaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Astrid Lindgren on kirjoittanut joukon lastenkirjoja pienestä Lotta-tytöstä. Osaa Lottakin ajaa ilmestyi alunperin vuonna 1971 ja suomeksi vuonna 1974. Nyt pidetystä kirjasta on ilmestynyt uusi painos. Lotta on viisivuotias ja omapäinen — kun isoveli ja isosisko ajelevat polkupyörillään vinhaa vauhtia, Lottakin haluaa. Kolmipyörä on ihan liian lapsellinen ja totta kai Lotta osaa isolla pyörällä ajaa, vaikka ei oikeasti osaisikaan.

Sopiva pyörä löytyy naapurista, Vuorisen tädin romuvajasta, ja niin Lotta lähtee pyöräilemään. Valitettavasti Lotta ei osaa jarruttaa alamäessä, eikä pyöräkään osaa. Huonostihan siinä käy, mutta onneksi Lotan syntymäpäivä saa kuitenkin onnellisen lopun.

Kirjasta tekee aivan erityisen Ilon Wiklandin kaunis kuvitus. Persoonalliset, yksityiskohtaiset kuvat ovat todellinen ilo silmälle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Myös minulla on tuo kirja. Pikkuisen traaginen tarina lasten maailmassa. Muistan lukeneeni myös teoksen Lotta osaa mitä vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...