Astrid Lindgren ja Ilon Wikland: Osaa Lottakin ajaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Astrid Lindgren on kirjoittanut joukon lastenkirjoja pienestä Lotta-tytöstä. Osaa Lottakin ajaa ilmestyi alunperin vuonna 1971 ja suomeksi vuonna 1974. Nyt pidetystä kirjasta on ilmestynyt uusi painos. Lotta on viisivuotias ja omapäinen — kun isoveli ja isosisko ajelevat polkupyörillään vinhaa vauhtia, Lottakin haluaa. Kolmipyörä on ihan liian lapsellinen ja totta kai Lotta osaa isolla pyörällä ajaa, vaikka ei oikeasti osaisikaan.

Sopiva pyörä löytyy naapurista, Vuorisen tädin romuvajasta, ja niin Lotta lähtee pyöräilemään. Valitettavasti Lotta ei osaa jarruttaa alamäessä, eikä pyöräkään osaa. Huonostihan siinä käy, mutta onneksi Lotan syntymäpäivä saa kuitenkin onnellisen lopun.

Kirjasta tekee aivan erityisen Ilon Wiklandin kaunis kuvitus. Persoonalliset, yksityiskohtaiset kuvat ovat todellinen ilo silmälle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...