Marja Björk: Poika

Poika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Jos on tyttö, vaikka on poika, se on sama juttu kuin olisi sairaalassa lääkäreiden ja sukulaisten ja mittareiden mukaan vihannes, vaikka itse tietäisi olevansa elossa ja yrittäisi huutaa, että älkää vetäkö niitä letkuja irti, minä elän.”

Marion eli Makke, kirjan päähenkilö on sisimmiltään poika joka on syntynyt tytöksi.

Perhe koittaa pakottaa pikku-Marionille mekkoa päälle, mutta Makke viihtyy housuissa ja lyhyessä tukassaan niin lapsena kuin teininäkin. Marionin isä on kuollut ja hän elää äitinsä sekä veljensä kanssa. Veli ei tunnu hyväksyvän pikkusiskoaan pikkuveljenä ja tuntuupa äitikin taistelevan ajatuksen kanssa.

Kirja kuvaa hyvin Maken sekavaa lapsuutta ja nuoruutta, sekavia ajatuksia ja tapahtumia. Miten suhtautua murrosikään, kuinka saada peitettyä kasvavat rinnat. Mitä kertoa luokkakavereille ja kuinka saada pidettyä piilossa naisellisuutensa. Maken nuoruus on täynnä sekoilua ja erilaisia tapahtumia. Joutuupa hän sosiaalityöntekijöidenkin kuulusteltavaksi. Makke käy jatkuvaa sisäistä taistelua itsensä kanssa, etenkin pahimpaan murrosikäaikaan. Hän haluaa olla sitä mitä oikeasti on, mies.

Tarina on raju, mutta monelle tosi. Se kertoo hyvin tarinan siitä, kuinka Makke kasvaa mieheksi ja kuinka onnellinen hän onkaan kun saa vihdoin olla se, joka on aina sisimmässään ollut!

Tarina on hyvin avoin ja erilainen, se perustuu kirjailija Marja Björkin oman pojan kokemuksiin.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...