Matti Alasaarela, Esa Hohtola ja Jari Peltomäki: Pöllöt : metsiemme hiljaiset saalistajat

Pöllöt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pöllöt ovat kauniita, kiehtovia ja salaperäisiä sekä poikkeustilanteita lukuun ottamatta vaikeasti nähtäviä. On monia syitä, miksi pöllöt kiehtovat niin lintuharrastajia kuin suurempaakin yleisöä. Pöllöt : metsiemme hiljaiset saalistajat on suunnattu ehkä ennen kaikkea jälkimmäiselle ryhmälle.

Kirja käy läpi kaikki kymmenen Suomessa pesivää pöllölajia kokojärjestyksessä suurimmasta huuhkajasta pienimpään eli varpuspöllöön. Kirjan rytmitys on muutenkin selkeä. Siinä vuorottelevat kirjoittajien omakohtaiset kokemukset, yleistieto-osiot sekä monipuoliset kuvat. Viime vuosien luontokirjoissa kirjoittajien henkilökohtaiset tarinat ovat lisääntyneet ja mielestäni tämä on hyvä asia. Ilmeikkään pöllön kohtaaminen voi jäädä vuosiksi mieleen.

Kun katsot pöllöä silmästä silmään, näet niiden pohjattoman kauniiden silmien syvyyksiin.

Joka lajiesittelyn jälkeen tulee ehkä mielenkiintoisin anti eli pöllöihin liittyvä täsmätieto. Tällaisia ovat esimerkiksi hämäränäkö ja äänetön lento. Pöllöillä onkin useampia erikoisominaisuuksia, joita ei monilta lajeilta löydy.

Joka kotiin sopiva pöllökirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...