Esa Hohtola, Lauri Lajunen, Jari Peltomäki ja muut: Kaiken takana onkin vesi

Osta kirja itsellesi

Vesi on aineena aivan ainutlaatuinen: Maapallon kaikki luonto on jollain tapaa riippuvaista vedestä. Myös ihmisten olemassaolo on vedestä kiinni – mehän olemme suurimmaksi osaksi vettä.

Kaiken takana onkin vesi on kolmen Oulun yliopiston professorin ja luontokuvaaja Jari Peltomäen tekemä teos, joka kertoo mitä vesi on, miten se käyttäytyy ja miksi, ja miten veden erityspiirteet vaikuttavat kaikkeen muuhunkin maailmassa.

Kirja koostuu 99 sivun mittaisesta luvusta, jotka on ryhmitelty isommiksi kokonaisuuksiksi. Lopputulos on vähän sirpaleinen, mutta toisaalta helposti pätkissä luettava, ja kirjasta on helppo löytää joku tietty aihe. Aihetta käsitellään yleistajuisesti, mutta sisällöissä mennään kemian, biologian ja fysiikan yliopiston oppimäärän puolelle, joten tietoa riittää. Lopputulos on mielenkiintoista luettavaa kaikille, jotka haluavat syventää tietämystään meitä ympäröivästä maailmasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...