Bill Bryson: Lyhyt historia lähes kaikesta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja on nimensä mukainen lähes kaiken lyhyt historia. Sujuvasti kirjoitettu teos käsittelee tiedettä ja tieteentekijöitä monelta kantilta. Kirjan aihepiirit liikkuvat kosmologiassa, kvanttifysiikassa, geologiassa, biologiassa ja ihmiskunnan historiassa. Käsitelty alue on vaikuttavan kattava.

Hyvää populaaritiedettä hakevalle Lyhyt historia lähes kaikesta on erinomainen löytö: sen luettuaan on viisaampi, toisaalta tietomassaa vyörytetään päälle sellaisella tavalla, ettei sen alle tukehdu. Näkökulma on henkilöissä keksintöjen taustalla, sitä kautta kirjaan on tarttunut huumoriakin – monet keksijät ja muut nerot ovat olleet omaperäisiä ja hauskojakin hahmoja.

Hyvä kirja, siis, ja perin mainio johdatus tiettyjen asioiden perusteisiin, vaikka kirjassa omat virheensä onkin ja jo 2003 alunperin ilmestyneen kirjan tiedoista osa on ehtinyt jo vanhentua.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Loistava kirja mielestäni, pikkunäppärää yleissivistystä koko rahalla! Auttaa trivialissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...