Bill Bryson: Sisään!

Osta kirja itsellesi

Sisään! on jatkoa Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin.

Kirja on edeltäjänsä tapaan melkoinen faktapommitus, josta oppii yhtä jos toista. Kuten aikaisemminkin, paljon huomiota saavat ihmiset asioiden takana. Maailma on ollut täynnä hämmästyttäviä ihmisiä, jotka ovat keksineet erikoisia asioita ja rakentaneet kummallisia koteja!

Kirjasta oppii talonrakennuksen historiaa, materiaalien tiedettä, vaatetuksen historiaa, ruokakulttuuria, entisajan ihmisten seksielämää, kielitiedettä (muun muassa monen kummallisen englanninkielen idiomin taustan) ja kaikenlaista muuta. Oivallisen yleissivistävä paketti siis. Faktat ovat kriitikoiden mukaan paikoin hieman vinossa ja Bryson osin kierrättää käsityksiä, jotka on jo hyvän aikaa sitten todettu vanhentuneiksi, mutta kokonaisuus on silti pätevä. Ennen kaikkea Bryson kirjoittaa yhtä hyvin kuin ennenkin, siis kadehdittavan erinomaisesti, ja käännöskin vaikuttaa hyvin pätevältä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämä ei siis kerro varsinaisesti kaikesta kotona, vaan kaikesta kodin ympärillä vahvalla brittiläisellä ja amerikkalaisella painotuksella. Hyvä ja lukemisen arvoinen kirja yhtä kaikki.

  2. Luin itsekin tämän juuri – yllättävän hauska, salaviisas, paljon pikkutietoa todellakin lähes kaikesta. Uteliaisuus herää ja laittaa ottamaan lisäselvyyttä monistakin asioista. Pidin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...