Bill Bryson: Sisään!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sisään! on jatkoa Bill Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin.

Kirja on edeltäjänsä tapaan melkoinen faktapommitus, josta oppii yhtä jos toista. Kuten aikaisemminkin, paljon huomiota saavat ihmiset asioiden takana. Maailma on ollut täynnä hämmästyttäviä ihmisiä, jotka ovat keksineet erikoisia asioita ja rakentaneet kummallisia koteja!

Kirjasta oppii talonrakennuksen historiaa, materiaalien tiedettä, vaatetuksen historiaa, ruokakulttuuria, entisajan ihmisten seksielämää, kielitiedettä (muun muassa monen kummallisen englanninkielen idiomin taustan) ja kaikenlaista muuta. Oivallisen yleissivistävä paketti siis. Faktat ovat kriitikoiden mukaan paikoin hieman vinossa ja Bryson osin kierrättää käsityksiä, jotka on jo hyvän aikaa sitten todettu vanhentuneiksi, mutta kokonaisuus on silti pätevä. Ennen kaikkea Bryson kirjoittaa yhtä hyvin kuin ennenkin, siis kadehdittavan erinomaisesti, ja käännöskin vaikuttaa hyvin pätevältä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...