Karjatalouden osuudesta kaikkiin ilmastopäästöihin ei ole olemassa yksiselitteistä, kiistatonta mallia. Laskentatavasta riippumatta osuus on joka tapauksessa huima, kertaluokkaa 15 prosentista yli 50 prosenttiin. Tämän pitäisi saada meidät ymmärtämään, että jos haluamme pelastaa maapallon usean asteen lämpenemiseltä, jos haluamme vähentää hiilidiok...
Lue koko vinkki »
Näin tämän Jonathan Safran Foerin vuonna 2009 julkaistun Eläinten syömisestä -kirjan Suvi Auvisen Instagram-tilillä. Ajattelin, että jos päivystävä anarkisti lukee tätä kirjaa, niin se on varmaan todella hurja vegaanimanifesti. Kuten tiedätte, juuri tällainen äärikirjallisuus menee lukulistalleni!
Pettymyksekseni tämä teos ei ole terroristisen e...
Lue koko vinkki »
Ruoka innoittaa ja ahdistaa, lohduttaa ja puhuttaa. Pieni lapsikin sen osaa – miksi siis syömisestä on tullut niin vaikeasti hallittava taito? Dieettejä ja elämäntaparemontteja on tarjolla pilvin pimein, mutta ketään ei voi ulkoa päin ohjelmoida elämään niiden mukaan. Pysyvä muutos voi lähteä vain itsestä ja omista oivalluksista.
Ravitsemustiete...
Lue koko vinkki »
Kun mies on ollut UKK-instituutin tutkija ja tituleeraa itseään nykyään ravitsemusasiantuntijaksi, tulee heti mieleen joukko ahdistavia vaatimuksia ja rivi viime vuosien laihdutustrendejä. Puoli kiloa kasviksia, liikuntapiirakkaa, karppausta, paleota ja mitä niitä nyt onkaan. Mutta tämä kirja on erilainen.
Tunne nälkä! -kirja on napakka opas joh...
Lue koko vinkki »
J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten "Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa", "Taiteilijaa loistavasti" ja "Sormistroganoff".
Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esi...
Lue koko vinkki »
Eipä taida löytyä montaakaan suomalaislasta – tai aikuista – joka ei koskaan olisi törmännyt yhteenkään Mauri Kunnaksen kymmenistä piirroshahmoista tai -teoksista, joita tämä Suomen ehkäpä tunnetuin graafikko, kirjailija, kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä on rustaillut jo liki neljän vuosikymmenen ajan. Mauri Kunnas on ehdoton klassikko, joka elä...
Lue koko vinkki »
Tiesitkö, että 1600-luvulla muskottisäkillisen hinnalla sai ostaa talon Lontoosta? Tai että kahvi on alunperin lähtöisin Etiopiasta ja sen nimi tulee arabiankielisestä sanasta qahwa, joka tarkoitti tummanpunaista viiniä? Tai mitä mahtavatkaan olla 1800-luvun suomalaisessa keittokirjassa mainitut rippula, tukkula tai nökkälä? Tai mihin tarkoitukse...
Lue koko vinkki »
Uusin Tatu ja Patu -kirja on Tatu ja Patu pihalla -kirjan kaltainen pienempi opaskirja, jossa tietosisältöä riittää – toki runsaalla ja älyvapaalla huumorilla kuorrutettuna.
Tällä kertaa aiheena on syöminen. Ruokaahan on käsitelty jo Veeran keittiöpuuhat -kirjassa, mutta tämä on yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi tietopaketti siitä, mitä syöm...
Lue koko vinkki »
Nyt on kiva kirja ihanasta aiheesta, hormoneista! Juuri niistä, joita voimme syyttää lähes kaikesta.
Tämä kirja ei ole mikään sellainen vouhotuskirja, vaan kyllä löysin siitä asiaa, paljon ihan valaisevaa asiaa. Sitä ei tarvitse lukea sanasta sanaan, ei kannesta kanteen, sillä siihen voi aina palata uudestaan. Minua kiinnosti erityisesti se, ett...
Lue koko vinkki »
Sisään! on jatkoa Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin.
Kirja on e...
Lue koko vinkki »
Nani Power oli minulle aivan uusi tuttavuus ja Yöryömijät aika erikoinen kirja. Välillä tuntui, ettei millään jaksa sitä kahlata, mutta silti kirjassa joku vaan kiehtoi, niin että sitä oli pakko lukea.
Japanilaiskokki Ito vie lukijaansa entiseen elämäänsä, mitä joskus oli tapahtunut. Millaista Iton elämä on New Yorkissa ja kuinka hän tapaa Maria...
Lue koko vinkki »