Juha-Pekka Koskinen: Kannibaalien keittokirja

Kannibaalien keittokirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten “Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa”, “Taiteilijaa loistavasti” ja “Sormistroganoff”.

Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esimiehen vuoksi luopumaan miellyttävästä etätyökuviostaan, jossa ei tarvitse kohdata muita ihmisiä.

Toimistossa työskenteleminen on silkkaa kauhua ihmiselle, jolla on erityisen herkkä maku- ja hajuaisti ja heikko sietokyky muita ihmisiä kohtaan. Kotona voi olla tehokas ja keskittyä työntekoon joutavuuksien sijasta. Terveydelle vaarallinen työpaikalla lojuminen on saatava hoidettua, keinolla millä hyvänsä.

Mainosmiehen seikkailut eivät jää tähän, vaan lyhyeen romaaniin on ujutettu kolme aika irrallista juonta. Noin 170 sivua on aika lyhyt sivumäärä kolmesta episodista koostuvalle tarinalle, mutta ainakin juttu etenee ripeästi ja aikailematta. Vähän irtonaisilta jutut toisiinsa nähden kuitenkin tuntuvat.

Kannibaalien keittokirja on hauska, makaaberi trilleri, maukas ja kevyt kirjallinen välipala. Ja niinhän se on – liha on lihaa, eikö totta? Kepeä tyyli kätkee allensa ihan hyviä pointteja ravinnon riittävyydestä, lihansyönnin eettisyydestä ja ruoantuotannon taloudellisuudesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...