Juha-Pekka Koskinen: Luciferin oppipojat

Luciferin oppipojat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Omapäinen kapteeni Gabriel Bonhomme XIV saa tehtäväkseen lentää Olympus-planeetalle tukahduttamaan kyborgikapinaa. Operaatio on vähän sellainen puolimuodollinen rutiinikeikka, mutta ei siitä ihan niin helpolla selvitä.

Matkaa ei ehditä tekemään pitkään, kun alus saa mystisen viestin, joka varoittaa miehistön joukossa olevasta petturista. Lisäksi aluksella tuntuu olevan joku ylimääräinen: aluksella on ylimääräisiä varusteita ja toisaalta ruokaa kuluu enemmän kuin pitäisi.

Bonhomme, joka mieluiten matkustaisi yksin, epäilee tietysti kaikkia ja kaikkea. Tunnelma aluksella on intensiivinen. Bonhomme itse on mies, joka tappoi Jumalan: edellisellä reissulla Olympos-planeetalle Bonhomme löysi jotain todella mullistavaa ihmiskunnan historian ja olemassaolon kannalta.

Luciferin oppipojat on ytimekäs kirja, joka ei turhia kiertele tai kaartele, vaan käy suoraan asiaan. Jotain kömpelöä ja kulmikasta tässä oli, mutta juoni sai onneksi sellaisia käänteitä, jotka pelastivat kirjan lukemisen arvoiseksi. Jännärijuoni herättelee myös ajatuksia petturuudesta, uskosta ja ihmiskunnan asemasta maailmankaikkeudessa. Ei hullumpi juttu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...