Juha-Pekka Koskinen: Luciferin oppipojat

Omapäinen kapteeni Gabriel Bonhomme XIV saa tehtäväkseen lentää Olympus-planeetalle tukahduttamaan kyborgikapinaa. Operaatio on vähän sellainen puolimuodollinen rutiinikeikka, mutta ei siitä ihan niin helpolla selvitä. Matkaa ei ehditä tekemään pitkään, kun alus saa mystisen viestin, joka varoittaa miehistön joukossa olevasta petturista. Lisäksi... Lue koko vinkki »

Anne Leinonen ja Tuomas Saloranta (toim.): Mustaa lihaa

Kyberpunkissa on genrenä jotenkin 80-lukuinen tunnelma, mutta kyllä sitä edelleen voi kirjoittaa. Mustaa lihaa on Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n ja Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion yhteistyönä syntynyt antologia, joka tarjoaa yhdentoista kotimaisen novellin kattauksen tämän päivän kyberpunkia. Tarinoissa on tuttua vibaa: k... Lue koko vinkki »

Justina Robson: Keeping It Real

Vuonna 2015 kvanttipommi räjäytti aukon ulottuvuuksien välille. Ihmiset joutuivat ensi kertaa tekemisiin muiden ulottuvuuksien myyttisten olentojen — esimerkiksi haltioiden, demonien, elementaalien ja keijujen — kanssa. Vuorovaikutus on ollut jännittävää ja usein kertakaikkisen uskomatontakin. Kuka esimerkiksi olisi uskonut, että haltioista yksikää... Lue koko vinkki »