Anne Leinonen ja Tuomas Saloranta (toim.): Mustaa lihaa : kyberpunk-antologia

Mustaa lihaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyberpunkissa on genrenä jotenkin 80-lukuinen tunnelma, mutta kyllä sitä edelleen voi kirjoittaa. Mustaa lihaa on Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n ja Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion yhteistyönä syntynyt antologia, joka tarjoaa yhdentoista kotimaisen novellin kattauksen tämän päivän kyberpunkia.

Tarinoissa on tuttua vibaa: kyllä ne kyberpunkiksi tunnistaa, vaikka teknologiset puitteet ovatkin jonkin verran muuttuneet. Perinteisen kyberpunkin visioista osa – etenkin virtuaalitodellisuudet – osoittautuivat harhakuviksi, osa taas on hyvinkin tätä päivää.

Mustaa lihaa on toiminnantäyteinen kokoelma, joka tarjoaa hyvää viihdettä. Etenkin toiminnallisemmat tarinat, kuten “Ilves”, “Koko maailman vihollinen”, “Melkkeri” ja “Betatesti”, toimivat ja hyödyntävät kyberpunk-ainesta hyvin: ihmisen ja koneen häilyvää rajapintaa, klooneja, androideja, jengejä, väkivaltaa, hakkereita…

Mustaa lihaa on mainio kokoelma kyberpunkin ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...