Anne Leinonen ja Tuomas Saloranta (toim.): Mustaa lihaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyberpunkissa on genrenä jotenkin 80-lukuinen tunnelma, mutta kyllä sitä edelleen voi kirjoittaa. Mustaa lihaa on Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n ja Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion yhteistyönä syntynyt antologia, joka tarjoaa yhdentoista kotimaisen novellin kattauksen tämän päivän kyberpunkia.

Tarinoissa on tuttua vibaa: kyllä ne kyberpunkiksi tunnistaa, vaikka teknologiset puitteet ovatkin jonkin verran muuttuneet. Perinteisen kyberpunkin visioista osa – etenkin virtuaalitodellisuudet – osoittautuivat harhakuviksi, osa taas on hyvinkin tätä päivää.

Mustaa lihaa on toiminnantäyteinen kokoelma, joka tarjoaa hyvää viihdettä. Etenkin toiminnallisemmat tarinat, kuten ”Ilves”, ”Koko maailman vihollinen”, ”Melkkeri” ja ”Betatesti”, toimivat ja hyödyntävät kyberpunk-ainesta hyvin: ihmisen ja koneen häilyvää rajapintaa, klooneja, androideja, jengejä, väkivaltaa, hakkereita…

Mustaa lihaa on mainio kokoelma kyberpunkin ystäville.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Jopa jotain. Tämä on ollut tarkoitus hommata kunhan pystyy ja arvio vahvisti päätöstä. Suomalaista spefi-kirjallisuutta tuntuu olevan vaikea saada läpi kustantajille, joten mainio ratkaisu julkaista itse, ja jo senkin takia tukisin – hienoa jos sisältökin on kohdallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...