Tuomas Saloranta (toim.): Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perinteistä avaruusscifiä on viime aikoina julkaistu Suomessa vähänlaisesti, novellikokoelmatkin ovat keskittyneet enemmän muunlaiseen spefiin. Nyt on avaruuden ystävillekin luettavaa tarjolla, kun Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry julkaisi yhdessä Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion kanssa tämän novellikokoelman.

Tarjolla on kymmenen novellia, jotka kaikki sijoittuvat rehdisti avaruuteen. Avaruuslentoja, vieraita olentoja, siirtokuntaplaneettoja, maankaltaistamista, avaruusnatseja… Yksi kokoelman herkuista on Jaakko Ension “Mikko Jarmo ja Phoboksen siirtokunnan tapaus”. Kovaotteinen yksityisetsivä Mikko Jarmo teki ensiesiintymisensä jo vuonna 1942. Lähes satavuotias Ensio on todellinen pitkän linjan kirjoittajakonkari (päivitys: tai sitten ei, nimim. kaikkea mitä luet ei kannata uskoa). Toinen helmi on Tero Niemen ja Anne Salmisen “Kirjallinen liite kannevakuuskorvausanomukseen”, jossa esille pääsevät vanhat tutut Nimbus ja Talamus.

Tiamatin väreissä on mukana muitakin tuttuja nimiä (Tuomas Saloranta, Petri Laine, Jussi Katajala ja niin edelleen) ja rima on pidetty korkealla. Kokoelmaa voikin suositella lämpimästi scifinovellien ystävälle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...