Tuomas Saloranta (toim.): Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perinteistä avaruusscifiä on viime aikoina julkaistu Suomessa vähänlaisesti, novellikokoelmatkin ovat keskittyneet enemmän muunlaiseen spefiin. Nyt on avaruuden ystävillekin luettavaa tarjolla, kun Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry julkaisi yhdessä Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion kanssa tämän novellikokoelman.

Tarjolla on kymmenen novellia, jotka kaikki sijoittuvat rehdisti avaruuteen. Avaruuslentoja, vieraita olentoja, siirtokuntaplaneettoja, maankaltaistamista, avaruusnatseja… Yksi kokoelman herkuista on Jaakko Ension ”Mikko Jarmo ja Phoboksen siirtokunnan tapaus”. Kovaotteinen yksityisetsivä Mikko Jarmo teki ensiesiintymisensä jo vuonna 1942. Lähes satavuotias Ensio on todellinen pitkän linjan kirjoittajakonkari (päivitys: tai sitten ei, nimim. kaikkea mitä luet ei kannata uskoa). Toinen helmi on Tero Niemen ja Anne Salmisen ”Kirjallinen liite kannevakuuskorvausanomukseen”, jossa esille pääsevät vanhat tutut Nimbus ja Talamus.

Tiamatin väreissä on mukana muitakin tuttuja nimiä (Tuomas Saloranta, Petri Laine, Jussi Katajala ja niin edelleen) ja rima on pidetty korkealla. Kokoelmaa voikin suositella lämpimästi scifinovellien ystävälle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 084 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...