Tuomas Saloranta (toim.): Tiamatin värit ja muita tähtienvälisiä tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perinteistä avaruusscifiä on viime aikoina julkaistu Suomessa vähänlaisesti, novellikokoelmatkin ovat keskittyneet enemmän muunlaiseen spefiin. Nyt on avaruuden ystävillekin luettavaa tarjolla, kun Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry julkaisi yhdessä Uusrahvaanomaisen spekulatiivisen fiktion kanssa tämän novellikokoelman.

Tarjolla on kymmenen novellia, jotka kaikki sijoittuvat rehdisti avaruuteen. Avaruuslentoja, vieraita olentoja, siirtokuntaplaneettoja, maankaltaistamista, avaruusnatseja… Yksi kokoelman helmistä on Tero Niemen ja Anne Salmisen “Kirjallinen liite kannevakuuskorvausanomukseen”, jossa esille pääsevät vanhat tutut Nimbus ja Talamus.

Tiamatin väreissä on mukana muitakin tuttuja nimiä (Tuomas Saloranta, Petri Laine, Jussi Katajala ja niin edelleen) ja rima on pidetty korkealla. Kokoelmaa voikin suositella lämpimästi scifinovellien ystävälle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...