Tuomas Saloranta (toim.): Huomenna ne tulevat ja muita eriskummallisia kohtaamisia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio on kirjallinen liike, joka kirjoittaa rehellisen viihteellistä ja turhia hienostelematonta spekulatiivista fiktiota. Espoon science fiction- ja fantasiaseura Escin julkaisema URS-kokoelma Huomenna ne tulevat -kokoelma kokoaa yksiin kansiin 16 novellia ja raapaletta, jotka kertovat ihmisten ja erilaisten olentojen kohtaamisista.

Kohtaamisia on monenlaisia: ihmiset kohtaavat kirjassa vieraita olentoja, korkeampia olentoja, koneita sekä kasveja ja sieniä. Omana ryhmänään ovat novellit, jotka kuvaavat vieraita olentoja ihmisten keskuudessa.

Kokoelma on noin yleisesti ottaen laadukas ja onnistunut: novellien taso on keskimäärin korkea. Mukana on monta miellyttävää tarinaa. Omiksi suosikeiksini nousivat Jussi Katajalan ”Wilhelmus Lyypekkiläisen kuolema”, hieno kertomus ihmisen ja kuoleman kohtaamisesta, sekä Antti Pohjamiehen ”Sienet” ja Tuomas Salorannan ”Sammakkoprinssi”, jotka molemmat olivat mukavan perinteisiä kauhutarinoita.

Huomenna ne tulevat on mukava kokoelma spekulatiivista fiktiota. Kokoelma on nopeasti luettu ja viihdyttävä, oivallista viihdekirjallisuutta spefi-genren ystäville.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...