Justina Robson: Keeping It Real

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2015 kvanttipommi räjäytti aukon ulottuvuuksien välille. Ihmiset joutuivat ensi kertaa tekemisiin muiden ulottuvuuksien myyttisten olentojen — esimerkiksi haltioiden, demonien, elementaalien ja keijujen — kanssa. Vuorovaikutus on ollut jännittävää ja usein kertakaikkisen uskomatontakin. Kuka esimerkiksi olisi uskonut, että haltioista yksikään rokkaisi? Ei kukaan. Kun haltia Zal kuitenkin alkaa esiintyä käsittämättömän suositussa mode-x -bändissä, se herättää myös negatiivista huomiota.

Lila Black on huipputiukan profiilin turvafirman ykkösprojekti: nainen osaksi lihaa ja verta ja suurimmaksi osaksi älykästä metallia, tekoälyllä höystettynä, uudenlaisen agentin prototyyppi. Hänet määrätään Zalin vartijaksi siihen saakka, kunnes häiritsevien tappouhkausten lähettelijä on saatu kiinni. Saadakseen tehtävän suoritettua hänen on vain nieltävä haltioita kohtaan tuntemansa vastenmielisyys.

Keeping It Real on yli-inhimillistä toimintaa alusta loppuun. Robson pitää mukana myös muista kirjoista tutut teemansa — tekoälyn ja ihmisen välisen vuorovaikutuksen, inhimillisyyden ja identiteetin rajojen etsinnän. Asetelma on mukavasti selälleen kieräytetty “sankari pelastaa haluttavan palkinnon” tai Bodyguard-tarina. Kokonaisuutta ei ollenkaan pahenna päähenkilöiden osaksi koituva romanttinen ja eroottinen maaginen Peli, jonka häviämisehdot ovat selkeämmät kuin voittajan palkinto.

Tätä hyvää saa lisää: Quantum Gravity -sarja jatkui huhtikuussa 2007 kirjalla Selling Out.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...