Jan Erola, Sakari Heiskanen ja Salla Nazarenko (toim.): Kevät ilman kosketusta

Kevät ilman kosketusta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jan Erola, Sakari Heiskanen ja Salla Nazarenko ovat toimittaneet koronakevään inspiroimana kokoelmallisen mielikuvituksellista eroottista kirjallisuutta. Kokoelman sitovana teemana on kirjoittajakurssi, jonka jäsenet innostuvat etätapaamisissaan kirjoittamaan erotiikkaa.

Kirjaan on saatu nimekäs tekijäkaarti. Novellit ovat luonnollisesti nimettömiä, joten jää lukijan arvailtavaksi, kuka on kirjoittanut mitäkin, mutta kirjoittajien joukossa on mielenkiintoisia nimiä: mukana ovat muun muassa Katja Kettu, Sampo Marjomaa, Jaakko Yli-Juonikas ja Miina Supinen. On toisaalta hauskaa, toisaalta lopulta yhdentekevää arvailla kirjoittajia.

Novellit ovat monipuolisia ja vaihtelevat hyvinkin suoraviivaisista seksinovelleista tunnelmallisempaan ja enemmän mielikuvien tasolla liikkuvaan materiaaliin. Taso on keskimäärin oikein hyvä ja näkökulmat miellyttävän myönteisiä ja monipuolisia. Kirjallisesti tämä on kiinnostavampi, tasokkaampi ja monimuotoisempi kuin vaikkapa Sita Salmisen Lupa. Esimerkiksi novelli “Pysytellä tilanteen tasalla herkeämättä” on hieno esimerkki siitä, mitä genressä voi tehdä – siinä ei varsinaisesti tapahdu mitään toimintaa, mutta päähenkilön ajatuksien tasolla sitten sitäkin enemmän. Hyvin rakennettu!

Jan Erola kaipaili Hesarin haastattelussa Suomeen enemmän eroottista kirjallisuutta, joka olisi laadukasta ja naislukijoille kirjoitettua, jossa naisille tapahtuisi ihania asioita. Sellaista kirjallisuutta Kevät ilman kosketusta tarjoaa. Tarinat ovat monipuolisuudestaan huolimatta kaikki sävyltään yhtä lailla myönteisiä ja hyväntuulisia. Ei siis lainkaan hullumpi kokoelma tämä; kyllä erotiikkaakin kannattaa kirjoituttaa taitavilla ammattilaisilla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...