Jan Erola, Sakari Heiskanen ja Salla Nazarenko (toim.): Kevät ilman kosketusta

Kevät ilman kosketusta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jan Erola, Sakari Heiskanen ja Salla Nazarenko ovat toimittaneet koronakevään inspiroimana kokoelmallisen mielikuvituksellista eroottista kirjallisuutta. Kokoelman sitovana teemana on kirjoittajakurssi, jonka jäsenet innostuvat etätapaamisissaan kirjoittamaan erotiikkaa.

Kirjaan on saatu nimekäs tekijäkaarti. Novellit ovat luonnollisesti nimettömiä, joten jää lukijan arvailtavaksi, kuka on kirjoittanut mitäkin, mutta kirjoittajien joukossa on mielenkiintoisia nimiä: mukana ovat muun muassa Katja Kettu, Sampo Marjomaa, Jaakko Yli-Juonikas ja Miina Supinen. On toisaalta hauskaa, toisaalta lopulta yhdentekevää arvailla kirjoittajia.

Novellit ovat monipuolisia ja vaihtelevat hyvinkin suoraviivaisista seksinovelleista tunnelmallisempaan ja enemmän mielikuvien tasolla liikkuvaan materiaaliin. Taso on keskimäärin oikein hyvä ja näkökulmat miellyttävän myönteisiä ja monipuolisia. Kirjallisesti tämä on kiinnostavampi, tasokkaampi ja monimuotoisempi kuin vaikkapa Sita Salmisen Lupa. Esimerkiksi novelli ”Pysytellä tilanteen tasalla herkeämättä” on hieno esimerkki siitä, mitä genressä voi tehdä – siinä ei varsinaisesti tapahdu mitään toimintaa, mutta päähenkilön ajatuksien tasolla sitten sitäkin enemmän. Hyvin rakennettu!

Jan Erola kaipaili Hesarin haastattelussa Suomeen enemmän eroottista kirjallisuutta, joka olisi laadukasta ja naislukijoille kirjoitettua, jossa naisille tapahtuisi ihania asioita. Sellaista kirjallisuutta Kevät ilman kosketusta tarjoaa. Tarinat ovat monipuolisuudestaan huolimatta kaikki sävyltään yhtä lailla myönteisiä ja hyväntuulisia. Ei siis lainkaan hullumpi kokoelma tämä; kyllä erotiikkaakin kannattaa kirjoituttaa taitavilla ammattilaisilla.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Kirjoitat, että novellit ovat luonnollisesti nimettömiä. Luonnollisesti? Minä luin kirjan, enkä ymmärtänyt, mikä tarkoitus siinä nimettömyydessä oli. Pitääkö eroottisen kirjallisuuden kirjoittamista kainostella?
    Olishan ne nimet voinut jättää kokonaan pois, mutta nyt kun ne ovat salaperäisesti aakkosjärjestyksessä, niin tulee sellainen tuntu, että aihe on nolostuttava.

  2. Luonnollisesti sikäli, että aika harvassa tuntuu olevan eroottinen kirjallisuus, jota kehdattaisiin omalla nimellä julkaista. Sita Salmisen Lupa ja Osuuskumman Kiima ovat rehdisti omalla nimellä, mutta esimerkiksi Gummeruksen Erotica-sarja on täysin anonyymiä.

  3. Uskon, että Katja Ketulla ja Salla Nazarenkolla ei olisi mitään omalla nimellä kirjoittamista vastaan. Ketun Piippuhylly ja Nazarenkon Ihana kiihko ovat paljon rohkeampia seksikuvauksissaan kuin nämä novellit. Minusta tuossa nimettömyydessä on outoa puritaanisuutta, joka on kirjalle miinusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...