Christian Rönnbacka: Rakennus 31

Rakennus 31

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Porvoon lähistöltä metsästä löytyy hauta. Se on tyhjä, ketään ei ole siihen haudattu. Ketään ei ole myöskään ilmoitettu hiljattain kadonneeksi. Poliisi on lähinnä ymmällään tapauksesta, eikä siinä oikein rikostakaan tunnu olevan.

Juttu menee oudoksi siinä vaiheessa, kun hautoja löytyy enemmän. Iltapäivälehdet pääsevät jutun jäljille ja poliisi alkaa vaikuttaa lähinnä avuttomalta, joten johto komentaa Antti Hautalehdon porukan selvittämään, mistä on kyse – ja kas, kohta käsissä onkin hautakuoppa, josta löytyy myös ruumis.

Tapauksessa on lievästi sanottuna omituisia piirteitä.

Näen, mutta en usko silmiäni. Siis tuossa ristissä on verta ja kropan käsissä on vissiin naulanreiät, vai oletteko samaa mieltä?

Kirjassa on monenlaisia käänteitä, mutta lopulta keskiöön saadaan Nikkilän vanhan mielisairaalan rakennus 31, joka on antanut kirjalle nimensä. Mikä mysteeri vanhaan sairaalaan kätkeytyy?

Antti Hautalehto on kirjassa hienossa vireessä ja Christian Rönnbacka on puolestaan kirjoittanut taas erinomaisen reippaasti kirmaavaa tekstiä. Tätä on ilo lukea. Hauskaa, myös, sillä poliisijoukon musta huumori on entisellään. Jos et ole vielä Antti Hautalehdon seikkailuihin tutustunut, suosittelen lämpimästi aloittamaan Operaatio Troijalaisesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...