Christian Rönnbacka: Operaatio Troijalainen

Osta kirja itsellesi

Rikosylikonstaapeli Antti Hautalehto on juuri aloittanut uudessa tehtävässä Porvoon poliisin tekniikkaosastolla, kun hänet kutsutaan kovan luokan hommiin. Poliisi on saanut vainun suuresta huumelastista, joka on tulossa Ruotsista Suomeen ja lastista vastuullisia yritetään saada kiikkiin peitetoiminnalla.

Haluaisiko Antti soluttautua osaksi vaarallista rikollisjärjestöä? Huumelastin taustalla on ruotsalainen kovaotteinen rikollisjengi, joten tehtävä on vaarallinen. Antti suostuu mukaan ja joutuu poliisinuransa jännittävimpään paikkaan. Luodit lentelevät ja kalmoja tulee, ennen kuin operaatio on hoidettu.

Christian Rönnbacka aloittaa Operaatio Troijalaisella kirjailijanuransa ja sarjan kirjoja, joiden pääosassa häärää Antti Hautalehto, jämäkkä mutta rehti pohjalaismies. Rönnbackalla on kokemusta poliisityöstä, sillä hän on työskennellyt Keskusrikospoliisissa.

Operaatio Troijalainen onkin ennen kaikkea uskottava teos. Poliisitoimintaa kuvataan vakuuttavasti, muun muassa poliisien ronski huumorintaju välittyy kirjasta hyvin. Kylmänviileä ja monitaitoinen Hautalehto on juuri sopivan sankari päähenkilö. Hautalehto osaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä tarvittaessa ja selviää tilanteesta kuin tilanteesta, olematta silti mikään supersankari.

Lähdin lukemaan välinpitämättömällä asenteella, mutta ahmin kirjan loppuun nopeasti. Tämähän oli todella hyvä, vauhdikas ja jännittävä dekkari! Laadun puolesta vertailukohdaksi tulee mieleen lähinnä Jo Nesbøn Harry Hole -sarja. Bazarin ”Kevään kovin kotimainen”-hehkutus ei ole todellakaan tuulesta temmattua, vaan Operaatio Troijalainen on poliisiromaanien ystäville pakollista luettavaa. Tätä lisää, seuraava Hautalehto-kirja on pakko lukea.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Hieno homma tämä teidän nettisivusto

  2. Häpeä tunnustaa, mutta nyt vasta luin voittamani kirjan, mutta ei haittaa, sillä seuraava osa odottaa nyt jo sängyn vieressä yölukemistona. Todella hieno kirja ja hyvä että valitsin sen täältä, muuten olisi ehkä jäänyt lukematta. Omasta kirjastosta kun ei löydy. Suosittelen lämpimästi toden tuntuisista, kotimaisista poliisisarjoista pitäville. Ruumiden määrä oli kyllä kohtuullisen suuri, että sitä jäin vähän miettimään 😉

  3. Kolmas arvostelu toden sanoi. Hoksasin minäkin Antti Hautalehdon ja nyt on varauksessa ensimmäinen eli tämä Troijalainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...