Christian Rönnbacka: Operaatio Troijalainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikosylikonstaapeli Antti Hautalehto on juuri aloittanut uudessa tehtävässä Porvoon poliisin tekniikkaosastolla, kun hänet kutsutaan kovan luokan hommiin. Poliisi on saanut vainun suuresta huumelastista, joka on tulossa Ruotsista Suomeen ja lastista vastuullisia yritetään saada kiikkiin peitetoiminnalla.

Haluaisiko Antti soluttautua osaksi vaarallista rikollisjärjestöä? Huumelastin taustalla on ruotsalainen kovaotteinen rikollisjengi, joten tehtävä on vaarallinen. Antti suostuu mukaan ja joutuu poliisinuransa jännittävimpään paikkaan. Luodit lentelevät ja kalmoja tulee, ennen kuin operaatio on hoidettu.

Christian Rönnbacka aloittaa Operaatio Troijalaisella kirjailijanuransa ja sarjan kirjoja, joiden pääosassa häärää Antti Hautalehto, jämäkkä mutta rehti pohjalaismies. Rönnbackalla on kokemusta poliisityöstä, sillä hän on työskennellyt Keskusrikospoliisissa.

Operaatio Troijalainen onkin ennen kaikkea uskottava teos. Poliisitoimintaa kuvataan vakuuttavasti, muun muassa poliisien ronski huumorintaju välittyy kirjasta hyvin. Kylmänviileä ja monitaitoinen Hautalehto on juuri sopivan sankari päähenkilö. Hautalehto osaa ottaa oikeuden omiin käsiinsä tarvittaessa ja selviää tilanteesta kuin tilanteesta, olematta silti mikään supersankari.

Lähdin lukemaan välinpitämättömällä asenteella, mutta ahmin kirjan loppuun nopeasti. Tämähän oli todella hyvä, vauhdikas ja jännittävä dekkari! Laadun puolesta vertailukohdaksi tulee mieleen lähinnä Jo Nesbøn Harry Hole -sarja. Bazarin “Kevään kovin kotimainen”-hehkutus ei ole todellakaan tuulesta temmattua, vaan Operaatio Troijalainen on poliisiromaanien ystäville pakollista luettavaa. Tätä lisää, seuraava Hautalehto-kirja on pakko lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...