Christian Rönnbacka: Julma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edellinen Antti Hautalehto -kirja Operaatio Troijalainen oli sen verran tiukkaa tavaraa, että Julma oli pakollista luettavaa. Eikä kirja pettänyt, vaan tarjosi vielä edellistäkin tiukemman lukuelämyksen.

Hautalehto saa ylennyksen tutkinnanjohtajaksi ja käsiin lävähtää heti vaikea tapaus: Porvoon seudulla toimii järjestelmällinen ja täsmällinen pedofiili, joka kaappaa tyttöjä. Mies on todellinen ammattilainen, joka ei jätä jälkiä. Paine ratkaista juttu on kova, kimpussa ovat sekä lehdistö että sisäministeri.

Eikä siinä vielä kaikki: Operaatio Troijalainen suututti rikollisliigan sen verran pahasti, että Antin päästä on luvattu tuhti tapporaha. Palkkamurhaajat ovat siis perässä.

Julma on aineksiltaan melko tavanomainen, eikä varsinaisesti auraa uutta maaperää poliisikirjallisuudessa, mutta kirja on kirjoitettu hyvin, joten sitä on todella ilo lukea. Erityisesti miellytti poliisien keskinäinen läpänheitto, joka on rankkaan työhön sopivasti varsin karskia. Huumori on mustansävyistä ja sitä riittää tasoittamaan jännitystä ja toimintaa.

Mun hommassa ei passaa heitellä mitään lonkalta. Kaiken pitää perustua tutkittuihin faktoihin. Ei riitä että karhun tiedetään paskovan metsään. Ensin pitää määritellä mikä on metsä ja mikä on paska. Sitten haastatellaan ainakin sata karhua ja tehdään niistä käyttäytymistilastot joita verrataan muiden tutkijoiden karhunpaskomistutkimuksiin.

Julma on nimestään huolimatta myös varsin hauska kirja. Täysi vaihde päällä rullaava kirja toimii alusta loppuun. Suosittelen, mutta aloittakaa Antti Hautalehdon seikkailut Operaatio Troijalaisesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Ehdottoman samaa mieltä Mikon kanssa. Kannattaa kyllä tutustua Antti Hautalehtoon. Ehkä välillä se “miesten huumori” vähän kyllästytti, mutta tosi hyviä sutkautuksiakin miesten suusta kyllä kuului. Poliisidekkareiden parhaimmistoa. Rönnbackaan jäin koukkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...