Juha-Pekka Koskinen: Kannibaalien keittokirja

Kannibaalien keittokirja J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten "Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa", "Taiteilijaa loistavasti" ja "Sormistroganoff". Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esi... Lue koko vinkki »

Donna Leon: Pedon palkka

Komisario Guido Brunetti on jälleen mietteissään. Kanavasta on löytynyt murhatun miehen ruumis ja hän on aivan varma, että on nähnyt miehen elävänä jossakin. Komisario miettii aikansa ja internetin ihmeiden aikakautena tuloksiakin löytyy nopeasti; mies oli ollut sivustakatsojana maanviljelijöiden maitomielenosoituksessa. Paljastuu myös, että uhri ... Lue koko vinkki »

Marina Lewycka: Muu maa mansikka?

Muu maa mansikka? Mansikkaviljelmällä Kentissä Kaakkois-Englannissa uurastaa kansainvälistä poimijajoukkoa: joku tulee kesätöihin kuten aina ennenkin, toisen toiveena on jäädä maahan ja leveämmän EU-leivän ääreen; yhden romanttisissa unelmissa on englanninkirjan mister Brown, yksi etsii maahan kadonnutta sisartaan. Kun mansikkatilan työnjohtajalle sattuu onnettomuus... Lue koko vinkki »

Eric Schlosser: Pikaruokakansa

Pikaruokakansa on katsaus amerikkalaisen kulttuurin ytimeen, pikaruokateollisuuteen. Sitä kautta tutustutaan myös lihantuotantoon ja kemianteollisuuteen. Työntekijöiden surkeat olosuhteet piirtyvät lukijalle selvästi. Kirja onkin hyvin valaisevaa luettavaa. Teos muistuttaa asenteeltaan Michael Mooren kirjoja. Se on kuitenkin vähemmän hauska, mut... Lue koko vinkki »