Lähiaikoina olen tullut perehtyneeksi keittokirjauutuuksiin harvinaisen vähän. Johtuneeko siitä, että niitä yksinkertaisesti ei ole ollut tarjolla vai eivätkö ne ole onnistuneet kiinnittämään huomiotani, tiedä häntä. Nyt joka tapauksessa vastaan tuli teos, jolle halusin ilman muuta antaa mahdollisuuden. Olen nimittäin aina siitä lähtien, kun kolme...Lue koko vinkki »
Oikeutta eläimille -järjestön masinoima tammikuun vegaanihaaste keräsi tänä vuonna huiman suosion: päivittäisen uutiskirjeen tilasi ainakin noin 20 000 henkilöä ja haasteen Facebook-ryhmässä on lähes 10 000 jäsentä. Kasvissyönti ja veganismi tuntuvat olevan kovassa nosteessa nykyään – syitä on niin monia kuin on syöjiäkin. Itse olen ollut aiemmin s...Lue koko vinkki »
Syksyn toinen "julkkiskokki" kategoriaan luokiteltavissa oleva keittokirja on hieman yllättäen Sami Kurosen käsialaa. (Ensimmäinen oli Kari "Kape" Aihisen.) Itselleni miehen ruoanlaittotausta on suhteellisen tuore tieto; joitakin vuosia sitten satuin poimimaan talteen lehtileikkeen, joka esitteli "Kurosen kuuluisat ribsit", mutta muuten hän oli min...Lue koko vinkki »
Pidän sanonnasta: The way you do one thing is the way you do everything. Tapa jolla teet yhden asian, kertoo paljon siitä, miten teet kaiken, miten suhtaudut elämään. Sitä olen alkanut käyttää ohjenuoranani myös ruokakaupassa ja keittiössä.
Saku Tuominen on kirjoittanut monta ruoka-aiheista kirjaa ja siksi kirja, joka kertoo kaiken siitä, mitä hän...Lue koko vinkki »
Ei liene montaakaan ravintola- ja ruoanlaittomaailman tuulia seuraavaa suomalaista, jolta Kari "Kape" Aihisen nimi olisi jäänyt huomaamatta. Legendaarisen ravintola Savoyn pitkäaikaisena keittiöpäällikkönä – nyt tosin jo entisenä – toiminut Aihinen on tullut tunnetuksi niin ikään ruokakriisien kanssa painiskelevien perheiden pelastajana eli Kaappau...Lue koko vinkki »
Vegesato! on vegaanisia kasvisruokareseptejä esittelevä keittokirja, josta hyötyy ihan jokainen, ruokavaliostaan huolimatta. Kirjan resepteistä ja vinkeistä onkeen ottaakseen ei tarvitse olla vegaani, eikä edes kasvissyöjä, kasviksiahan ainakin toivottavasti popsii meistä jokainen. Enemmän tai vähemmän.
Itse olen melko maltillisissa määrin lihaa...Lue koko vinkki »
Annin uunissa on blogi, jonka uusi postaus saa useimmiten mielenkiintoni heräämään. Näinpä tämä kirja oli otettava välittömästi sen ilmestyttyä tarkistelun alle. Näin siitäkin huolimatta, että näinä päivinä, kun alati päivittyvät useampaakin useammat blogit sekä kaikki muut ruoka-alan nettisivustot valtaavat alaa yhä hanakammin, keitto- ja leivonta...Lue koko vinkki »
Keittokirjakavalkadini on laaja, ainoat aikakauslehdet, joita tilaan, ovat ruokalehtiä ja kaiken kaikkiaan vietän erittäin paljon aikaa ruoan ja ruoanlaiton parissa. Siitäkin huolimatta kiinnostuin tästä Marttaliiton keittokirjasta, jonka tarkoitus ainakin ensiolettamukseni mukaan on olla niin sanotusti hifistelemätön, sellainen joka keittiön perus...Lue koko vinkki »
Samassa liemessä -keittokirja kiinnitti huomioni seurattuani viime kevään samannimistä ruokaohjelmaa televisiosta. Siinä julkkiskokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi laittoivat rennolla otteella turhan pipertelemätöntä ja erityisen hyvännäköistä ruokaa. Joka jakson jälkeen oli nälkä.
Sen lisäksi että kaksikon sarjassaan valmistamat ruoat a...Lue koko vinkki »
"Kaikki hauska on hyvää vatsalle." Näinpä. Ja totinen tosi on myös se, että "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen."
Muumimamma jos kuka on oikeasti pullantuoksuinen äiti. Vaikka ei hän oikeammin taida pullaa paistaakaan – pannukakkuja ja ohukaisia tosin senkin edestä. Tuli Muumitaloon tuttu tai muuka...Lue koko vinkki »
Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä on täynnä tunteita. Mutta niinhän se on; ruoka on tunteellinen asia. Useimmiten ruoka on parhaimmillaan osana sosiaalista tapahtumaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämättömyys. Myös omassa rauhassa nautittu ateria voi olla ikimuistoinen. Tästä kirjasta löytyykin ohjeita niin yhdelle, kah...Lue koko vinkki »
Teemu Aura ja Markus Hurskainen avasivat leipomo-konditorian Helsingin keskustaan vuonna 2011. Jo usean vuoden ajan he ovat leiponeet herkkujen lisäksi myös monenlaisia leipiä. Kun iäkäs perhetuttumme intoili kovasti heidän hengentuotteistaan, piti itsekin tarkastaa, missä mennään. Pia Hurskaisen ja valokuvaaja Anton Sucksdorffin avulla toteutettu ...Lue koko vinkki »
Pataruokaa on herkullinen kirja, monella tapaa. Jo kannestaan lähtien sen kuvat viekoittelevat, saavat lähestulkoon jokainen veden herahtamaan kielelle. Kyseessä on erittäin kaunis kirja. Mutta vaikka ulkonäkö keittokirjassa onkin yksi sen tärkeimpiä ominaisuuksia, ei se yksin riitä tekemään keittokirjasta onnistunutta. On nimittäin paljon kauniita...Lue koko vinkki »
Kun noteerasin Perinneruokaa prkl -keittokirjan olevan ilmestymässä, tiesin heti, että vaihtoehtoja ei olisi. Tuo kirja oli saatava. On nimittäin niin, että Perinneruokaa prkl on yksi niistä ruokablogeista, joista minä todella pidän. Pidän sen ideasta yhdistää perinteikästä trendikkääseen, luoda vanhasta jotakin ihan uutta. Pidän myös siitä, että v...Lue koko vinkki »
Lisää kasvisruokaa koko perheelle on toivottua jatkoa viime vuonna suomennetulle Kasvisruokaa koko perheelle -keittokirjalle. Kaava on sama: resepteillä valmistuu maukasta kasvisruokaa helposti. Periaatteena on, että ohjeet ovat täysin vapaita lihasta sekä kalasta, mutta kananmunia ja maitotuotteita ne saattavat sisältää. Yli puolet resepteistä on ...Lue koko vinkki »
J. P. Koskisen tuorein kirja alkaa makaaberina keittokirjana, josta löytyy maukkaita reseptejä kuten "Kansanedustajaa ja sieniä uunivuoassa", "Taiteilijaa loistavasti" ja "Sormistroganoff".
Pelkkää keittokirjaa Kannibaalien keittokirja ei kuitenkaan ole, vaan alun jälkeen päästään varsinaiseen tarinaan, jossa mainosmies joutuu uuden idiootin esi...Lue koko vinkki »
Vaikka tuntuu siltä, että näinä päivinä lukemiseni kohdistuu vain ja ainoastaan erilaisiin ruoka-asioihin, en ole vähään aikaan törmännyt keittokirjoihin, jotka olisivat todella sykähdyttäneet. Hyviä toki on pyörinyt ympärillä paljonkin, mutta pikainen selailu ja lähinnä yksittäisten reseptien testaus ovat riittäneet. Nyt kuitenkin hyppysiini pääty...Lue koko vinkki »
”Äijäherkut” ovat täällä taas! Muutama vuosi sitten ”Asia oli pihvi”, nyt perehdytään kuumaan grillikamaan.
Heti alkuun on todettava, että mistään erityisen äijämäisestä murkinasta ei mielestäni ole kyse, vaan ihan perusgrillailusta – tai siis hyvin toteutetusta grillailusta, sellaisesta kaikenlaisiin ruokamieltymyksiin sopivasta. Teoksen resept...Lue koko vinkki »
Anikó Lehtisen Ihan ulkona on idealtaan kiva keittokirja. Tuo idea on esitellä ruokia, jotka soveltuvat erilaisiin ulkokäyttöihin. Eväskorit täyttyvät niin pyörä-, hiekkaranta- kuin kaupunkiretkellekin sopivin herkuin. Toisaalta teoksen avuin onnistuvat myös bileet siirtolapuutarhassa tai takapihan grillillä, festareita tai puistopiknikkiä sivuutta...Lue koko vinkki »
Kukapa tuore äiti tai isä ei olisi vauvan aloitellessa taipalettaan kiinteiden ruokien parissa hieman hukassa. Mitä vauvalle saa – tai pitää – missäkin vaiheessa syöttää? Mitä ruoka-aineita olisi taas välteltävä ja miten ruokinnan kanssa olisi syytä edetä?
Tällaisiin arkipäivän pulmatilanteisiin Kotiruokaa vauvalle -opus on oivallinen apuväline....Lue koko vinkki »