Kakkuja salaisesta puutarhasta

Anna Pölkki: Kakkuja salaisesta puutarhasta

Leipominen on hyvin luovaa – kuten kirjallisuuskin. Yksi tärkeimpiä syitä, miksi rakastan molempia! Kakkuja leipoessani koen pääseväni parhaiten toteuttamaan visuaalista luovuuttani, ja siksi olen rajannut kirjani kakkuihin. Ajattelen myös, että kakun koristeilla voi olla paljon tarinoita kerrottavinaan. (…) Varsinkin koristeluissa ja väreissä on m... Lue koko vinkki »
Vappu joka päivä

Vappu Pimiä: Vappu joka päivä

Vappu Pimiän edellisestä ruoka-aiheisesta kirjasta on ehtinyt vierehtää pidempi tovi ja itselleen hän oli jo luvannut olla kirjoittamatta yhtään uutta keittokirjaa. Onneksi hän on kuitenkin ollut aktiivinen somessa ja laatinut runsaasti uutta sisältöä ja hänen seuraajansakin ovat jatkuvasti häneltä reseptejä pyytäneet niin, että uuden keittokirjan ... Lue koko vinkki »
Ripaus kurkumaa

Gelawej Viyan: Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö

Onnistuneen ruokakirjan tunnistaa siitä, että se herättää lukijassa välittömän innon päästä kokeilemaan kirjassa esiteltyjä reseptejä ja ruokalajeja ja Gelawej Viyanin Ripaus kurkumaa : Lähi-idän keittiö onnistuu tässä erinomaisesti. Kirjoittajan omaan Kurdistanin, Iranin ja Turkin alueilta lähtöisin olevaan lapsuuden ja nuoruuden makumaisemaan tuk... Lue koko vinkki »
Yhden astian vegaaniruoat

Elina Innanen: Yhden astian vegaaniruoat

Elina Innasen Chocochili-blogi on Suomen luetuimpia vegaaniruokablogeja. Useita kirjojakin vegaaniruoasta julkaisseen Innasen uusi teos keskittyy ruokalajeihin, jotka voidaan laittaa alusta loppuun vain yhdessä astiassa. Pannut, pellit, vuoat, kattilat – Yhden astian vegaaniruoat antaa monipuolisia vinkkejä herkullisen aterian valmistamiseen ilman ... Lue koko vinkki »
Okashi

Taru Lindblom ja Heikki Valkama: Okashi : japanilaisia herkkuja

Viime vuonna ilmestyi Heikki Valkaman ja Marjo Sekin Okazu : japanilaista kasvisruokaa -teos, joka esitteli nimensä mukaisesti japanilaisen keittiön eri­laisia kasvisruokia. Silmäilin sen läpi, mutta siitä ei tarttunut reseptejä käyt­töön. Nyt teos on saanut itsenäisen sisarteoksen, kun Taru Lindblom ja Val­kama ovat tehneet kirjan japanilaisista h... Lue koko vinkki »
Insinöörin keittokirja

Jukka Sakki: Insinöörin keittokirja

Nyt on sellainen keittokirja, joka on varsinainen lukunautinto. En ole mikään kokki kolmonen, eikä ruuanlaitto ylipäätään ole kiinnostukseni kohde, mutta lukeminen on ja siksi tämä kirja oli riemastuttava. Maistui herkulliselta, sillä sen parissa viihtyi ja se aiheutti tahattomia naurukohtauksia. Insinöörin keittokirjassa kaikki on yksinkertaist... Lue koko vinkki »

Suvi Auvinen ja Elina Innanen: Lapsiperheen vegaanikeittokirja : helppo arki Chocochilin resepteillä

Lähiaikoina olen tullut perehtyneeksi keittokirjauutuuksiin harvinaisen vähän. Johtuneeko siitä, että niitä yksinkertaisesti ei ole ollut tarjolla vai eivätkö ne ole onnistuneet kiinnittämään huomiotani, tiedä häntä. Nyt joka tapauksessa vastaan tuli teos, jolle halusin ilman muuta antaa mahdollisuuden. Olen nimittäin aina siitä lähtien, kun kolme-... Lue koko vinkki »

Elina Innanen: Vegaanin keittiössä : parempaa arkiruokaa kasviksista

Oikeutta eläimille -järjestön masinoima tammikuun vegaanihaaste keräsi tänä vuonna huiman suosion: päivittäisen uutiskirjeen tilasi ainakin noin 20 000 henkilöä ja haasteen Facebook-ryhmässä on lähes 10 000 jäsentä. Kasvissyönti ja veganismi tuntuvat olevan kovassa nosteessa nykyään – syitä on niin monia kuin on syöjiäkin. Itse olen ollut aiemmin s... Lue koko vinkki »

Sami Kuronen: Elämäni reseptit

Syksyn toinen "julkkiskokki" kategoriaan luokiteltavissa oleva keittokirja on hieman yllättäen Sami Kurosen käsialaa. (Ensimmäinen oli Kari "Kape" Aihisen.) Itselleni miehen ruoanlaittotausta on suhteellisen tuore tieto; joitakin vuosia sitten satuin poimimaan talteen lehtileikkeen, joka esitteli "Kurosen kuuluisat ribsit", mutta muuten hän oli min... Lue koko vinkki »

Saku Tuominen: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta

Pidän sanonnasta: The way you do one thing is the way you do everything. Tapa jolla teet yhden asian, kertoo paljon siitä, miten teet kaiken, miten suhtaudut elämään. Sitä olen alkanut käyttää ohjenuoranani myös ruokakaupassa ja keittiössä. Saku Tuominen on kirjoittanut monta ruoka-aiheista kirjaa ja siksi kirja, joka kertoo kaiken siitä, mitä hän... Lue koko vinkki »

Kari Aihinen: Kapen parhaat

Ei liene montaakaan ravintola- ja ruoanlaittomaailman tuulia seuraavaa suomalaista, jolta Kari "Kape" Aihisen nimi olisi jäänyt huomaamatta. Legendaarisen ravintola Savoyn pitkäaikaisena keittiöpäällikkönä – nyt tosin jo entisenä – toiminut Aihinen on tullut tunnetuksi niin ikään ruokakriisien kanssa painiskelevien perheiden pelastajana eli Kaappau... Lue koko vinkki »

Marttaliitto Ry: Martat : keittokirja – innostu ja onnistu keittiössä

Keittokirjakavalkadini on laaja, ainoat aikakauslehdet, joita tilaan, ovat ruokalehtiä ja kaiken kaikkiaan vietän erittäin paljon aikaa ruoan ja ruoanlaiton parissa. Siitäkin huolimatta kiinnostuin tästä Marttaliiton keittokirjasta, jonka tarkoitus ainakin ensiolettamukseni mukaan on olla niin sanotusti hifistelemätön, sellainen joka keittiön perus... Lue koko vinkki »

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi: Samassa liemessä

Samassa liemessä -keittokirja kiinnitti huomioni seurattuani viime kevään samannimistä ruokaohjelmaa televisiosta. Siinä julkkiskokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi laittoivat rennolla otteella turhan pipertelemätöntä ja erityisen hyvännäköistä ruokaa. Joka jakson jälkeen oli nälkä. Sen lisäksi että kaksikon sarjassaan valmistamat ruoat a... Lue koko vinkki »

Katariina Heilala (toim.): Muumilaakson keittokirja

"Kaikki hauska on hyvää vatsalle." Näinpä. Ja totinen tosi on myös se, että "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen." Muumimamma jos kuka on oikeasti pullantuoksuinen äiti. Vaikka ei hän oikeammin taida pullaa paistaakaan – pannukakkuja ja ohukaisia tosin senkin edestä. Tuli Muumitaloon tuttu tai muuka... Lue koko vinkki »
Parhaita ruokahetkiä

Johanna Lindholm ja Teresa Välimäki: Parhaita ruokahetkiä

Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä on täynnä tunteita. Mutta niinhän se on; ruoka on tunteellinen asia. Useimmiten ruoka on parhaimmillaan osana sosiaalista tapahtumaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämättömyys. Myös omassa rauhassa nautittu ateria voi olla ikimuistoinen. Tästä kirjasta löytyykin ohjeita niin yhdelle, kah... Lue koko vinkki »

Meri-Tuuli Lindström: Pataruokaa

Pataruokaa on herkullinen kirja, monella tapaa. Jo kannestaan lähtien sen kuvat viekoittelevat, saavat lähestulkoon jokainen veden herahtamaan kielelle. Kyseessä on erittäin kaunis kirja. Mutta vaikka ulkonäkö keittokirjassa onkin yksi sen tärkeimpiä ominaisuuksia, ei se yksin riitä tekemään keittokirjasta onnistunutta. On nimittäin paljon kauniita... Lue koko vinkki »