Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »
Kemiaa keittiössä

Anu Hopia: Kemiaa keittiössä

Miksi rasvaton ruoka ei ole niin maukasta kuin rasvainen? Miksi munakas epäonnistuu? Mikseivät marengit onnistu matalapaineen aikana? Miksi pastan keitinveteen pitää lisätä öljyä, vai pitääkö edes? Mitä saadaan, kun yhdistetään ruoanlaitto ja luonnontieteet? Tiede-lehden monivuotisena ruokakolumnistina tunnettu Turun yliopiston funktionaalisten eli... Lue koko vinkki »

Janne Huttunen: Isyyspakkaus

Tuoreet vanhemmat eivät tajua mistään mitään. Elämä lapsen kanssa on kaikkea muuta kuin mitä odotti, eikä sitä muutosta yksinkertaisesti ymmärrä. Sitten kun käärö isketään synnytyssalissa syliin, mikään ei ole enää kuin ennen, eikä asioista ota enää tolkkua. Ilmankos kirjailijat ja kustantajat ovat huomanneet tässä välissä opaskirjan mentävän raon.... Lue koko vinkki »