Heidi Paajala: Pikkukokin keittokirja

Pikkukokin keittokirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heidi Paajalan Pikkukokin keittokirja tarjoaa nimensä mukaisesti ruoka- ja leivonnaisreseptejä perheen pienille kokeille. Reseptien ohella kirjassa esitellään yleisimpiä leivontaan ja ruoanlaittoon käytettäviä välineitä ja jokainen resepti sisältää myös vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kuvineen.

Koekäytön perusteella Pikkukokin keittokirja on juuri sellainen kirja, jonka voisi hankkia ruoanlaiton ja leipomisen maailmaan siirtyvälle lapselleen ensiopastukseksi aiheeseen. Reseptivalinnat ovat tuttuja ja turvallisia ja niiden ainekset löytyvät usein jo kaapista valmiina tai ovat ainakin saatavissa ihan lähikaupasta. Keittiön puolella jo pidemmälle ehtineet lapset saattavatkin kaivata jo hieman monipuolisempaa valikoimaa. Heille saattaisi sopia esimerkiksi aiemmin vinkkaamani Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja.

Meidän koekeittiössämme puolestaan olisi pidetty hieman kasvisvoittoisemmasta reseptivalikoimasta, mutta tästä huolimatta kokeiltavaa kyllä riitti meilläkin. Kokeilemamme reseptit olivat niin selkeitä, että 6-vuotias pystyi itse lukemaan ne ja tekemään esimerkiksi vohvelitaikinan itsenäisesti aikuisen valvonnassa. Hienoa että lapsille tehdään tällaisia keittokirjoja ja rohkaistaan heitä ruoanlaiton ja leivonnan pariin jo pienestä pitäen.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...