Ulla Svensk: Suomen lasten leivontakirja

Suomen lasten leivontakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tunnetun leipuri-kondiittori Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja ilmestyy tarpeeseen, sillä lapsille soveltuvia ja perusohjeita sisältäviä leivonta­kirjoja on kaupan hyllyissä tarjolla yllättävän vähän. Se oli ainakin oma kokemukseni, kun jokin aika sitten yritin etsiä lapselle sopivaa keitto­kirja­lahjaa. Reseptikirjat ovat joko jopa täysin kuvattomia tai ohjeet todella kummallisia.

Suomen lasten leivontakirja sen sijaan keskittyy ohjaamaan lapsileipureita perusreseptien pariin ja ohjeiden selkeyteen on kiinnitetty huomiota. Myös erilaiset työvälineet ja leivontasanasto esitellään, joten pikkuleipurin ei tarvitse ihmetellä mitä eri termeillä tarkoitetaan. Lisäksi jokaiseen reseptiin on liitetty leivonnaisen kuva, joten leipuri tietää millaiseen lopputulokseen on tähtää­mässä. Vaikka ohjeet pääosin ovat hyvin selkeitä, olisin kaivannut joihinkin resepteihin vielä hieman lisäselvennystä. Esimerkiksi korvapuustien muotoilussa kuvitettu ohje olisi varmasti ollut avuksi.

Testailimme lapsen kanssa kotileipomossa muun muassa mokkapaloja, suolaisia muffineita sekä rieskoja, eikä epäonnistumisia ole tullut vastaan. Reseptit eivät myöskään vaadi kovin erikoisia ainesosia, joten leivonta­inspiraatio ei välttämättä vaadi kaupan kautta käymistä. Parasta kirjassa on se, ettei se aliarvioi lapsileipureita. Kyllä lastenkin leivontakirjassa tulee olla herkullinen kuvitus ja kunnianhimoisiakin ohjeita. Kirjan reseptit sopivat toki muillekin kuin lapsille, ja tämä voisi olla myös kenen tahansa aloittelevan leipurin ensimmäinen ohjekirja.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...