Aniko Lehtinen: Ihan ulkona

Anikó Lehtisen Ihan ulkona on idealtaan kiva keittokirja. Tuo idea on esitellä ruokia, jotka soveltuvat erilaisiin ulkokäyttöihin. Eväskorit täyttyvät niin pyörä-, hiekkaranta- kuin kaupunkiretkellekin sopivin herkuin. Toisaalta teoksen avuin onnistuvat myös bileet siirtolapuutarhassa tai takapihan grillillä, festareita tai puistopiknikkiä sivuutta... Lue koko vinkki »

Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi: Kotiruokaa vauvalle

Kukapa tuore äiti tai isä ei olisi vauvan aloitellessa taipalettaan kiinteiden ruokien parissa hieman hukassa. Mitä vauvalle saa – tai pitää – missäkin vaiheessa syöttää? Mitä ruoka-aineita olisi taas välteltävä ja miten ruokinnan kanssa olisi syytä edetä? Tällaisiin arkipäivän pulmatilanteisiin Kotiruokaa vauvalle -opus on oivallinen apuväline.... Lue koko vinkki »

Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja

Kansi: Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja Monet lapset innostuvat asioista parhaiten, kun saavat olla käytännön tekemisessä mukana. Tämä pätee myös ruoanlaittoon ja Lasten eka keittokirja madaltaa kynnystä kokeilemaan aivan itse. Konseptina on selkeät ohjeet ja paljon kuvia. Plussaa siitä, että kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja pääpaino on ruoassa eikä kattauksessa tai koristelussa. M... Lue koko vinkki »

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle

Kansi: Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle Kasvisruokaa koko perheelle, nimenomaan – ainakin silloin tällöin. Mitä kasvisruokaan tulee, tuossa se filosofia, jota itse olen tottunut noudattamaan. Pidän kasviksista vallattomasti ja syönkin niitä paljon, huomattavasti enemmän kuin lihaa. Kasvissyöjäksi en kuitenkaan ole koskaan ajatellut alkaa, haluan pysytellä sekasyöjänä. Näin jo yksin si... Lue koko vinkki »

Aniko Lehtinen: Niin monta olutta

Kansi: Aniko Lehtinen: Niin monta olutta Olut harrastuksena? Mitä se on? Perehtymistä valmistukseen, monipuolista tutustumista erilaisiin oluttyyppeihin, tavallisuuksiin ja erikoisuuksiin. Teemailtoja, olutpruuveja, oluen yhdistelemistä ruokalajien kanssa, oluen käyttöä ruoan ainesosana. Kokonaisia teemamatkoja! Sinebrychoffilla työskentelevä Anikó Lehtinen suhtautuu olueensa intohimol... Lue koko vinkki »

Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut

Kansi: Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut Grillaaminen ei todellakaan ole pelkkää makkaraa ja grillikylkeä – eikä kesää ja kesämökkiä. Päinvastoin; grillaaminen on monipuolinen tapa laittaa ruokaa, vuodenaikana kuin vuodenaikana. Ja grillata voi oikeastaan miltei mitä vain. Edellä kerrottu lienee näinä päivinä selvää jo miltei kaikille. Keväästä syksyyn aikakaus- ja sanomalehdet pursuav... Lue koko vinkki »

Markku Kopra ja Sari Tammikari: Voileipäkakkukirja

Kansi: Markku Kopra ja Sari Tammikari: Voileipäkakkukirja Perinteinen voileipäkakku kruunaa usein juhlapöydän komean täytekakun lisäksi. Markku Kopran ja Sari Tammikarin herkullisilla kuvilla kuvitettu Voileipäkakkukirja nostaa voileipäkakun täysin uudelle levelille. Vaikka perinteinenkin on usein hyvä, tämän kirjan ohjeilla voit tehdä voileipäkakuistasi vieläkin hienompia ja maistuvampia. Kirjan aluss... Lue koko vinkki »

Jonna Pulkkinen: Kossu : Koskenkorvan ja suomalaisen vodkan historia

Kansi: Jonna Pulkkinen: Kossu : Koskenkorvan ja suomalaisen vodkan historia Oululainen toimittaja ja vapaa kirjoittaja Jonna Pulkkinen on jatkanut alkoholipainotteista kirjoituslinjaansa. Jallu-kirjan jälkeen julkaistiin nimittäin kirja Kossusta, tuosta suomen suosituimmasta alkoholijuomasta. Kirjan takakansi tietää kertoa, että Kossu syrjäytti tulonsa jälkeen muiden muassa jallun joten kyllähän tällekin on täytynyt oma ki... Lue koko vinkki »

Anders Ekman ja Jon Rönström: Stalinin makaronit : sekä 30 muuta historiallista huikopalaa, herkkua ja viimeistä ateriaa

Kansi: Anders Ekman ja Jon Rönström: Stalinin makaronit : sekä 30 muuta historiallista huikopalaa, herkkua ja viimeistä ateriaa Tässäpä vasta mielenkiintoinen, moniin muihin nähden erilainen keittokirja. Stalinin makaronit esittelee kolmisenkymmentä reseptiä, joiden taustalta löytyy samanmoinen liuta historiallisia tapauksia. On nimensä mukaisesti makaronia ja jauhelihakastiketta Stalinin tapaan toisen maailmansodan loppumetreiltä, haudutettua lohta, jota nautittiin Titanic... Lue koko vinkki »

Patrik Spåra ja Sari Spåra: Suuri suomalainen grillikirja

Kansi: Patrik Spåra ja Sari Spåra: Suuri suomalainen grillikirja Suuri suomalainen grillikirja on osuvasti nimetty. Kirja on suomalainen ja kieltämättä isokokoinen.Se on myös näyttävästi kuvitettu ja omiaan herättämään ruokahalua. Kirja keskittyy resepteihin. On kanaruokia, kalaruokia, liharuokia, pizzaa ja burgereita, kasvisruokia, jäklkiruokia ja erilaisia lisukkeita kuten salaatteja, kastikkeita, maustevoi... Lue koko vinkki »

Sini Visa: Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon

Kansi: Sini Visa: Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon Sini Visa eli tuttavallisemmin Kinuskikissa on kuulunut jo vuosia luottoleipureihini. Syystä tai toisesta hänen kirjansa ovat kuitenkin jääneet minulta pitkälti huomioimatta, olen keskittynyt häneen blogistina. Joitakin aikoja sitten kuitenkin törmäsin hänen uusimpaan kirjamuotoiseen teokseensa, Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon, ja inno... Lue koko vinkki »

Emma Iivanainen: Emman makeat piirakat

Kansi: Emma Iivanainen: Emman makeat piirakat Kakkutaiteilija ja blogisti Emma Iivanainen on tehnyt menestyksekästä uraa kakkujen ja niiden kuvaamisen parissa jo joitakin vuosia. Mainetta ja kunniaa on kertynyt niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin. Nyt ilmestynyt Emman makeat piirakat on kuitenkin oma ensikosketukseni kyseiseen taiteilijaan; ihme sinänsä onhan tämä Emmalta kirjojenkin alal... Lue koko vinkki »

Ella Kanninen: Ellan Toscana : kyläelämää Italiassa

Kansi: Ella Kanninen: Ellan Toscana : kyläelämää Italiassa Ellan Toscana on nimensä mukainen teos. Sen luettuaan tietää, mitä on elämä – tarkemmin sanottuna kyläelämä – Italiassa. Se on rakastavia perheitä, vallatonta vieraanvaraisuutta ja kauniita maisemia. Yhtä lailla se on yhdistävää yhteisöllisyyttä, torielämää ja juhlia, avunantoa ja ystävyyttä. Mutta mitä vielä? Tietysti rakkautta ruokaan; yhteisiä a... Lue koko vinkki »

Antti Vahtera: Viisi vuodenaikaa

Kansi: Antti Vahtera: Viisi vuodenaikaa Viisi vuodenaikaa on keittokirja, joka hurmasi minut monella tapaa. Ensinnäkin pidän sen ajatuksesta jakaa vuosi ajanjaksoihin ja opastaa näin lukijaa tarttumaan vuoden kiertokulun kannalta tekijän parhaiksi katsomiin raaka-aineisiin, siis tehdä joka suhteessa järkeviä valintoja mitä kaupassakäyntiin tulee. Näin kotikeittiössäkin pääsee hyödyntämää... Lue koko vinkki »

Vicki Smallwood: Burgeri joka makuun : yli 60 000 yhdistelmää

Kansi: Vicki Smallwood: Burgeri joka makuun : yli 60 000 yhdistelmää Burgeri joka makuun on nimensä mukainen opus, johon kannattaa tutustua oli sitten liha-, kala- tai kasvissyöjä – oikeastaan sen käyttö ei edellytä edes halua popsia burgereita. Siis jotakin joka makuun! Teoksen reseptit jakautuvat neljään kategoriaan: Sämpylät, päällysteet, pihvit ja kastikkeet. Klassisimmassa muodossa lukija valitsee kustakin o... Lue koko vinkki »

Ville Haapasalo ja Kauko Röyhkä: Makujen matka Georgia

Kansi: Ville Haapasalo ja Kauko Röyhkä: Makujen matka Georgia Venäjän tunnetuin suomalainen Ville Haapasalo on paitsi näyttelijä ja maailmanmatkaaja myös hyvän ruoan ystävä. Opiskeluaikanaan teatterikoulussa hän rakastui georgialaisen keittiön tuotoksiin – sanoopa hän georgialaisen lobio-papupadan pitäneen hänet pääasiallisesti parin vuoden ajan hengissäkin. Haapasalo matkusti paikan päälle Georgiaan luott... Lue koko vinkki »

Ulla Karlström ja Cecilia Lundin: Vastapoimittua

Kansi: Ulla Karlström ja Cecilia Lundin: Vastapoimittua Kenellepä eivät marjat, hedelmät tai kasviket maistuisi. Ne voi hankkia tilanteen mukaan metsästä, puutarhasta tai kaupasta. Mitä sen jälkeen, kun raaka-aineet ovat kotona odottamassa, että niille tehdään jotain? Vastapoimittua antaa tähän hyviä vinkkejä. Kirjan aluksi käydään läpi eri säilöntämenetelmiä vähän historiaankin viitaten. Monen retke... Lue koko vinkki »