Kari Aihinen: Kapen parhaat

Ei liene montaakaan ravintola- ja ruoanlaittomaailman tuulia seuraavaa suomalaista, jolta Kari "Kape" Aihisen nimi olisi jäänyt huomaamatta. Legendaarisen ravintola Savoyn pitkäaikaisena keittiöpäällikkönä – nyt tosin jo entisenä – toiminut Aihinen on tullut tunnetuksi niin ikään ruokakriisien kanssa painiskelevien perheiden pelastajana eli Kaappau... Lue koko vinkki »

Julia Tuvesson: Vuokaruoka : Vaivatonta kasvisruokaa uunissa

Monet harrastukset ovat nousseet kukoistamaan blogien ja Instagram-tilien avustamana ja ruoanlaitto on hyötynyt uusista alustoista merkittävästi. Uudet alustat ovat myös nostaneet uusia tähtiä ruokakulttuurin suunnannäyttäjiksi ja ruotsalainen Julia Tuvesson on yksi heistä Tuvessonskan-bloginsa avustamana. Tuvessonin menestys perustuu ajatukseen si... Lue koko vinkki »

Kati Tervo: Punainen pata

Kirjailija ja kolumnisti Kati Tervo on samankaltainen ruoanlaittaja kuin minäkin. Hän on kokkina koko lailla itseoppinut, hän laittaa hyvää ja laadukasta kotiruokaa perheelleen, eikä jaksa panostaa kokkailuihin pelkästään itseään varten. Hän vierastaa liiallista mutkikkuutta, mutta on valmis kokeilemaan uusia makuja ja varioimaan löytämiään resepte... Lue koko vinkki »

Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet

Sienioppaita on kirjoitettu Suomessa kaikkiin tarpeisiin; on kaikki Suomen sienet esitteleviä laajoja tietokirjoja ja taskukokoisia pikaoppaita aloitteleville sienestäjille metsään mukaan otettavaksi. Suomalaisten suosikkisienet asettuu sujuvasti aloitteleville sieniharrastajille suunnattujen kirjojen joukkoon ja tekee sen viihdyttävällä ja harrast... Lue koko vinkki »

Marttaliitto Ry: Martat : keittokirja – innostu ja onnistu keittiössä

Keittokirjakavalkadini on laaja, ainoat aikakauslehdet, joita tilaan, ovat ruokalehtiä ja kaiken kaikkiaan vietän erittäin paljon aikaa ruoan ja ruoanlaiton parissa. Siitäkin huolimatta kiinnostuin tästä Marttaliiton keittokirjasta, jonka tarkoitus ainakin ensiolettamukseni mukaan on olla niin sanotusti hifistelemätön, sellainen joka keittiön perus... Lue koko vinkki »

Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi: Samassa liemessä

Samassa liemessä -keittokirja kiinnitti huomioni seurattuani viime kevään samannimistä ruokaohjelmaa televisiosta. Siinä julkkiskokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi laittoivat rennolla otteella turhan pipertelemätöntä ja erityisen hyvännäköistä ruokaa. Joka jakson jälkeen oli nälkä. Sen lisäksi että kaksikon sarjassaan valmistamat ruoat a... Lue koko vinkki »

Katariina Heilala (toim.): Muumilaakson keittokirja

"Kaikki hauska on hyvää vatsalle." Näinpä. Ja totinen tosi on myös se, että "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen." Muumimamma jos kuka on oikeasti pullantuoksuinen äiti. Vaikka ei hän oikeammin taida pullaa paistaakaan – pannukakkuja ja ohukaisia tosin senkin edestä. Tuli Muumitaloon tuttu tai muuka... Lue koko vinkki »

Johanna Lindholm ja Teresa Välimäki: Parhaita ruokahetkiä

Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä on täynnä tunteita. Mutta niinhän se on; ruoka on tunteellinen asia. Useimmiten ruoka on parhaimmillaan osana sosiaalista tapahtumaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämättömyys. Myös omassa rauhassa nautittu ateria voi olla ikimuistoinen. Tästä kirjasta löytyykin ohjeita niin yhdelle, kah... Lue koko vinkki »

Meri-Tuuli Lindström: Pataruokaa

Pataruokaa on herkullinen kirja, monella tapaa. Jo kannestaan lähtien sen kuvat viekoittelevat, saavat lähestulkoon jokainen veden herahtamaan kielelle. Kyseessä on erittäin kaunis kirja. Mutta vaikka ulkonäkö keittokirjassa onkin yksi sen tärkeimpiä ominaisuuksia, ei se yksin riitä tekemään keittokirjasta onnistunutta. On nimittäin paljon kauniita... Lue koko vinkki »

Mika Rampa: Perinneruokaa prkl

Kun noteerasin Perinneruokaa prkl -keittokirjan olevan ilmestymässä, tiesin heti, että vaihtoehtoja ei olisi. Tuo kirja oli saatava. On nimittäin niin, että Perinneruokaa prkl on yksi niistä ruokablogeista, joista minä todella pidän. Pidän sen ideasta yhdistää perinteikästä trendikkääseen, luoda vanhasta jotakin ihan uutta. Pidän myös siitä, että v... Lue koko vinkki »

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Lisää kasvisruokaa koko perheelle

Lisää kasvisruokaa koko perheelle on toivottua jatkoa viime vuonna suomennetulle Kasvisruokaa koko perheelle -keittokirjalle. Kaava on sama: resepteillä valmistuu maukasta kasvisruokaa helposti. Periaatteena on, että ohjeet ovat täysin vapaita lihasta sekä kalasta, mutta kananmunia ja maitotuotteita ne saattavat sisältää. Yli puolet resepteistä on ... Lue koko vinkki »

Lincoln Jefferson: Kuumaa kamaa grillistä : äijäruokaa

”Äijäherkut” ovat täällä taas! Muutama vuosi sitten ”Asia oli pihvi”, nyt perehdytään kuumaan grillikamaan. Heti alkuun on todettava, että mistään erityisen äijämäisestä murkinasta ei mielestäni ole kyse, vaan ihan perusgrillailusta – tai siis hyvin toteutetusta grillailusta, sellaisesta kaikenlaisiin ruokamieltymyksiin sopivasta. Teoksen resept... Lue koko vinkki »

Aniko Lehtinen: Ihan ulkona

Anikó Lehtisen Ihan ulkona on idealtaan kiva keittokirja. Tuo idea on esitellä ruokia, jotka soveltuvat erilaisiin ulkokäyttöihin. Eväskorit täyttyvät niin pyörä-, hiekkaranta- kuin kaupunkiretkellekin sopivin herkuin. Toisaalta teoksen avuin onnistuvat myös bileet siirtolapuutarhassa tai takapihan grillillä, festareita tai puistopiknikkiä sivuutta... Lue koko vinkki »

Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi: Kotiruokaa vauvalle

Kukapa tuore äiti tai isä ei olisi vauvan aloitellessa taipalettaan kiinteiden ruokien parissa hieman hukassa. Mitä vauvalle saa – tai pitää – missäkin vaiheessa syöttää? Mitä ruoka-aineita olisi taas välteltävä ja miten ruokinnan kanssa olisi syytä edetä? Tällaisiin arkipäivän pulmatilanteisiin Kotiruokaa vauvalle -opus on oivallinen apuväline.... Lue koko vinkki »

Wilma Hurskainen ja Anu Vallinkoski: Lasten eka keittokirja

Monet lapset innostuvat asioista parhaiten, kun saavat olla käytännön tekemisessä mukana. Tämä pätee myös ruoanlaittoon ja Lasten eka keittokirja madaltaa kynnystä kokeilemaan aivan itse. Konseptina on selkeät ohjeet ja paljon kuvia. Plussaa siitä, että kuvat ovat luonnollisen näköisiä ja pääpaino on ruoassa eikä kattauksessa tai koristelussa. M... Lue koko vinkki »

Sara Ask ja Lisa Bjärbo: Kasvisruokaa koko perheelle

Kasvisruokaa koko perheelle, nimenomaan – ainakin silloin tällöin. Mitä kasvisruokaan tulee, tuossa se filosofia, jota itse olen tottunut noudattamaan. Pidän kasviksista vallattomasti ja syönkin niitä paljon, huomattavasti enemmän kuin lihaa. Kasvissyöjäksi en kuitenkaan ole koskaan ajatellut alkaa, haluan pysytellä sekasyöjänä. Näin jo yksin si... Lue koko vinkki »