Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa

Osta kirja itsellesi

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen valmisti ensimmäisenä ruokalajina vaimolleen, joka ”meinasi itkeä sitä syödessään – oli kuulemma niin hyvää”. No, olihan se ihan hyvää, itku tosin ei ollut lähelläkään.

Mitään tajunnanräjäyttävää siis ei ole tiedossa, vaan nimensä mukaisesti kirja saattelee käyttäjänsä arkiruuan, hieman fiinimmän sellaisen lähteille. Juuri tämä tekee kirjasta helposti lähestyttävän ja se onkin oiva yksilö erilaisten ruoanlaittajien keittokirjahyllyihin. Sen avulla voi nimittäin loihtia pitkän kaavan gourmet-illallisen alku-, pää- ja jälkiruokineen tai yksinkertaisesti kokata kiireisen – mutta silti maistuvan – arkiaterian.

Lisäplussaa annan kirjalle sen luonnollisen kauniista ulkonäöstä, joka henkii suomalaista, tavallisen onnellista elämää. Ruoat on kuvattu kauniisti, yksinkertaisuutta kunnioittaen, ehdottomalla pieteetillä ruokaa ja sen synnyttämiä mielikuvia kohtaan.

Kirjan tekijöitä lainatakseni ”rakkaimmat muistomme rakentuvat vahvasti ruokaelämysten ympärille”. Näinhän se usein on, ja juuri siitä syystä suosittelen tätä kirjaa lämmöllä kaikille oman elämänsä kotikokeille. Miksi emme tekisi arjestakin juhlaa – vaikka joka päivä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...