Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi: Samassa liemessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Samassa liemessä -keittokirja kiinnitti huomioni seurattuani viime kevään samannimistä ruokaohjelmaa televisiosta. Siinä julkkiskokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi laittoivat rennolla otteella turhan pipertelemätöntä ja erityisen hyvännäköistä ruokaa. Joka jakson jälkeen oli nälkä.

Sen lisäksi että kaksikon sarjassaan valmistamat ruoat aivan varmasti hemmottelivat makuhermoja, ne myös näyttivät kauniilta, värikkäiltä. Näinpä ei liene ihme, että sarjan tiimoilta ilmestyi myös keittokirja.

Samassa liemessä on sangen monipuolinen opus, jolla ei oikeastaan ole teemaa, kunhan ruoka vain on sekä laadultaan että maultaan hyvää. Kokkien erilaiset ruoanlaitolliset painopisteet, Meri-Tuulilla kansainvälisyys ja liharuoat, Pipsalla hyvän olon kasvikset – ilman laihistelua – tuovat teokseen mukavaa monipuolisuutta, samoin sen erilaiset aihealueet. Kirjan parissa käydään kokkien ruokakomerolla, tehdään ololle hyvää, venytetään penniä, juhlitaan, nautitaan ja vegeillään. TV-sarjassa naisilla oli missiona auttaa tai muuten monipuolistaa erilaisten ihmisten erilaisia ruokahetkiä, joten senkin puoleen teos tarjoilee hyvin vaihtelevia annosratkaisuja.

Mielestäni teos vaikuttaa jo näin selailun perusteella sangen maukkaalta ja lista testattavista resepteistä on jo aluillaan. Ensimmäisten joukossa kokeiluun pääsevät ainakin rotisseriekanakeitto, ananasgazpacho ja mansikka-mustapippuricrumble. Sosekeittoa paahdetuista juureksista ehdinkin jo testailla. Hyvää oli.

Siis suosittelen. Aikalailla monenlaisille ruoanlaittajille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...