Teemu Aura, Markus Hurskainen ja Pia Sievinen: Teemun ja Markuksen leipäkirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teemu Aura ja Markus Hurskainen avasivat leipomo-konditorian Helsingin keskustaan vuonna 2011. Jo usean vuoden ajan he ovat leiponeet herkkujen lisäksi myös monenlaisia leipiä. Kun iäkäs perhetuttumme intoili kovasti heidän hengentuotteistaan, piti itsekin tarkastaa, missä mennään. Pia Hurskaisen ja valokuvaaja Anton Sucksdorffin avulla toteutettu Teemun ja Markuksen leipäkirja kokoaa kauniisiin kansiin leipurikaksikon hengentuotteita. Yli 20 leipäohjeen lisäksi tarjolla on useita erilaisia pullavariaatioita sekä reseptit muutamiin klassisiin konditoriaherkkuihin. Kirja on kaunis ja selkeä opas hyvän leivän pariin.

Minulle iskee ajoittainen himo leivän leipomiseen. Viimeksi näin kävi pari vuotta sitten saatuani käsiini Håkan Johanssonin Kunnon leipää -kirjan. Teemu Aura ja Markus Hurskainen ovat ruotsalaispaakarin kanssa samoilla linjoilla: leivän sielu piilee hyvässä taikinajuuressa, huolellisessa vaivaamisessa ja rauhallisessa nostatuksessa. Kiireellä ei kunnollista tulosta saavuteta. Teemun ja Markuksen reseptit ovat helppoja seurata, vaikkei kamalan paljoa leipää olekaan leiponut. Käyttämällä hyviä raaka-aineita tuloskin on usein paras.

Olen ehtinyt kokeilla Teemun ja Markuksen leipäkirjan resepteistä muutamia: vehnäjuureen leivotut mustaoliivileipä ja fenkolinsiemenleipä hävisivät alta aikayksikön perheessämme, kuten tekivät myös esitaikinaan tehty sitruunaleipä sekä suoraan vuokaan leivottu focaccia. Paljon kokeiltavaa vielä jäi seuraaviksikin kerroiksi. Jospa nyt onnistuisin pitämään leipäjuureni hengissä vähän pidempään kuin viimeksi; ruisjuuri on vielä laittamatta alulle. Suosittelen hyvän leivän ystäville!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...