Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet

Osta kirja itsellesi

Sienioppaita on kirjoitettu Suomessa kaikkiin tarpeisiin; on kaikki Suomen sienet esitteleviä laajoja tietokirjoja ja taskukokoisia pikaoppaita aloitteleville sienestäjille metsään mukaan otettavaksi. Suomalaisten suosikkisienet asettuu sujuvasti aloitteleville sieniharrastajille suunnattujen kirjojen joukkoon ja tekee sen viihdyttävällä ja harrastukseen houkuttelevalla tavalla.

Kirjassaan Kirsti Eskelinen esittelee yksitoista suomalaista suosikkisientä ja muutaman tavan valmistaa ruokaa jokaisesta esitellystä sienestä. Kirjaan valitut sienet ovat perinteiset suomalaiset suosikkisienet, jotka on helppo tunnistaa ja joita on vaikea sekoittaa samannäköisiin myrkyllisiin sieniin. Nämä yksitoista sientä luovat hyvän pohjan sienestämiselle ja valitut sienet on myös jaoteltu mukavasti koko kesään kevään ensimmäisistä korvasienistä myöhäisen syksyn viimeisiin suppilovahveroihin saakka. Suomalaisten suosikkisienet tarjoaa siis hyvän syyn liikkua metsässä keväästä syksyyn.

Kirjaan valitut reseptit ovat maukkaita ja yksinkertaisia valmistaa ja reseptien ruoat on kuvattu mainioiden kuvien avulla. Riittävän sienitietouden yhdistäminen samoista sienistä valmistettaviin konstailemattomiin ruokiin on hyvä yhdistelmä ja tekee kirjasta monikäyttöisen. Kokonsa puolesta kirja mahtuu myös mukavasti reppuun tai sienikoriin ja kulkee siksi mukavasti metsässä sieniä poimittaessa.

Kaiken kaikkiaan Suomalaisten suosikkisienet on hyvä apu aloittelevalle sienestäjälle ja kannustaa sekä sienien poimimiseen että sieniruokien valmistukseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...