Johanna Lindholm ja Teresa Välimäki: Parhaita ruokahetkiä

Osta kirja itsellesi

Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä on täynnä tunteita. Mutta niinhän se on; ruoka on tunteellinen asia. Useimmiten ruoka on parhaimmillaan osana sosiaalista tapahtumaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämättömyys. Myös omassa rauhassa nautittu ateria voi olla ikimuistoinen. Tästä kirjasta löytyykin ohjeita niin yhdelle, kahdelle, neljälle kuin suuremmallekin joukkiolle tilanteen tai ruokalajin luonteesta riippuen. Soveltaakin toki voi; ei aamiaista sängyssä tarvitse nautiskella yksinään, ei syystalkoisiin suunniteltua piirakkakavalkadia tuhoamaan tarvita välttämättä kymmentä ihmistä. Mutta tuohan on toki itsestäänselvyys.

Parhaita ruokahetkiä tarjoaa 21 erilaista ja erilaisen luonteen omaavaa ateriakokonaisuutta. Sen yleisesti ottaen helposti valmistuvat ruokalajit sopivat sangen monenlaisille kokeille. Niille, jotka tykkäävät järjestää juhlia, niille jotka nauttivat aterioista perheen tai kumppanin rinnalla, niille jotka haluavat tunnelmoida ihan vain itsekseen.

Itselleni jo ensiselaus riitti tuomaan tunteen hyvästä keittokirjasta, josta varmasti riittää kokeiltavaa moneksi kerraksi. Nyt kun grillikausi on ainakin meillä jo virallisesti korkattu, pääsee ensimmäisenä kokeiluun varmasti grillin äärelle suunniteltu välimerellinen ateriakokonaisuus. Jos ei sitten nurkan takana kolkutteleva vappu ehdi kirimään etunenään erilaisine bruschettoineen. Toisaalta leffailtoja voi pitää milloin vain, eikä pyöräretkelle suunniteltua todella houkuttelevaa tomaattipastaa valmistaakseen ole pakko lähteä pyöräretkelle. Varsinkaan kun ei omista polkupyörää.

Siis sangen mielenkiintoinen ja veden monessa kohtaa kielelle tuova keittokirja, jota uskallan suositella laajalla skaalalla. Edellä mainittujen lisäksi kirjan valokuvitus on todella kaunis, joka on tietysti mahdottoman suurta plussaa. Niille, jotka tykkäävät tehdä muistiinpanoja, kirjassa on erikseen varattuja sivuja näillekin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...