Johanna Lindholm ja Teresa Välimäki: Parhaita ruokahetkiä

Parhaita ruokahetkiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Parhaita ruokahetkiä on täynnä tunteita. Mutta niinhän se on; ruoka on tunteellinen asia. Useimmiten ruoka on parhaimmillaan osana sosiaalista tapahtumaa, mutta tämä ei tietenkään ole välttämättömyys. Myös omassa rauhassa nautittu ateria voi olla ikimuistoinen. Tästä kirjasta löytyykin ohjeita niin yhdelle, kahdelle, neljälle kuin suuremmallekin joukkiolle tilanteen tai ruokalajin luonteesta riippuen. Soveltaakin toki voi; ei aamiaista sängyssä tarvitse nautiskella yksinään, ei syystalkoisiin suunniteltua piirakkakavalkadia tuhoamaan tarvita välttämättä kymmentä ihmistä. Mutta tuohan on toki itsestäänselvyys.

Parhaita ruokahetkiä tarjoaa 21 erilaista ja erilaisen luonteen omaavaa ateriakokonaisuutta. Sen yleisesti ottaen helposti valmistuvat ruokalajit sopivat sangen monenlaisille kokeille. Niille, jotka tykkäävät järjestää juhlia, niille jotka nauttivat aterioista perheen tai kumppanin rinnalla, niille jotka haluavat tunnelmoida ihan vain itsekseen.

Itselleni jo ensiselaus riitti tuomaan tunteen hyvästä keittokirjasta, josta varmasti riittää kokeiltavaa moneksi kerraksi. Nyt kun grillikausi on ainakin meillä jo virallisesti korkattu, pääsee ensimmäisenä kokeiluun varmasti grillin äärelle suunniteltu välimerellinen ateriakokonaisuus. Jos ei sitten nurkan takana kolkutteleva vappu ehdi kirimään etunenään erilaisine bruschettoineen. Toisaalta leffailtoja voi pitää milloin vain, eikä pyöräretkelle suunniteltua todella houkuttelevaa tomaattipastaa valmistaakseen ole pakko lähteä pyöräretkelle. Varsinkaan kun ei omista polkupyörää.

Siis sangen mielenkiintoinen ja veden monessa kohtaa kielelle tuova keittokirja, jota uskallan suositella laajalla skaalalla. Edellä mainittujen lisäksi kirjan valokuvitus on todella kaunis, joka on tietysti mahdottoman suurta plussaa. Niille, jotka tykkäävät tehdä muistiinpanoja, kirjassa on erikseen varattuja sivuja näillekin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...