Elina Innanen: Yhden astian vegaaniruoat

Yhden astian vegaaniruoat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elina Innasen Chocochili-blogi on Suomen luetuimpia vegaaniruokablogeja. Useita kirjojakin vegaaniruoasta julkaisseen Innasen uusi teos keskittyy ruokalajeihin, jotka voidaan laittaa alusta loppuun vain yhdessä astiassa. Pannut, pellit, vuoat, kattilat – Yhden astian vegaaniruoat antaa monipuolisia vinkkejä herkullisen aterian valmistamiseen ilman valtavaa tiskivuorta.

Innasen reseptit ovat pääsääntöisesti helppoja, ja koska ihan oikeasti yhden valmistusastian lisäksi tarvitaan lähinnä leikkuulautaa ja ehkä mittakuppia, työvaiheita on yleensä aika vähän. Niinpä nämä ruokalajit toimivat hyvin myös nopeasti valmisteltavina arkipäivällisinä. Innasen resepteissä on myös selkeää muuntelunvaraa: jos jotain ruoka-ainesta ei juuri nyt kaapista löydykään, on se usein korvattavissa helposti jollain muulla.

Elina Innanen osoittaa Yhden astian vegaaniruoissa taas kerran, että nykyään ei tarvitse mausta eikä ravintoarvoista tinkiä, jos korvaa ruoanlaitoissaan kaiken eläinperäisen kasviperäisillä ainesosilla. Erityisesti kauppojen kasvisproteiinituotevalikoimat paranevat jatkuvasti. Tähän saakka kokeilemistani kirjan resepteistä saa tosiaan herkullisia tuloksia. Vaivattomuus ja rentous paistaa suuresta osasta kirjan ohjeita, ja siksi niitä on helppo lähestyä.

Erikseen pitää vielä mainita kirjan kutsuva kuvitus. Kun ruoat näyttävät hyviltä, on niitä kiva kokeilla itsekin. Yhden astian vegaaniruoat jää kyllä meidän keittiökirjahyllyymme ihan pysyvään käyttöön. Iso suositus!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...