Saku Tuominen: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pidän sanonnasta: The way you do one thing is the way you do everything. Tapa jolla teet yhden asian, kertoo paljon siitä, miten teet kaiken, miten suhtaudut elämään. Sitä olen alkanut käyttää ohjenuoranani myös ruokakaupassa ja keittiössä.

Saku Tuominen on kirjoittanut monta ruoka-aiheista kirjaa ja siksi kirja, joka kertoo kaiken siitä, mitä hän on oppinut ruoasta kuulostaa lähtökohtaisesti erikoiselta (tai todella pitkältä) kirjalta. Ehkä juuri tästä syystä kirjan otsikon lupaus on myös mielenkiintoinen, eikä kirja ole pettymys, vaikka se onkin kovasti erilainen verrattuna kirjailijan aiempaan tuotantoon ja ruoanlaittoa käsitteleviin kirjoihin yleisemminkin.

Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta on kirja, joka kuvailee Tuomisen filosofiaa elämästä, jonka erittäin tärkeä palanen ruoka ja ruoanlaitto ovat. Kirjassa ei ole yhtään varsinaista reseptiä, siinä kerrotaan sanallisesti muutaman ruokalajin valmistuksesta kyllä, eikä yhdestäkään aiheesta kerrota sivua pidempään. Yli kolmeen ja puoleensataan sivuun mahtuu siten valtava määrä lyhyitä usein yksinkertaisiltakin tuntuvia ajatuksia ja oivalluksia ruoasta ja kaikkeen siihen liittyvästä. Kerrontatapa tiivistyy ajatukseen: simple things understod deeply ja tässä tavassa on voimaa.

Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta antaa lukijalle runsaasti ajateltavaa ja välillä lukija huomaa haastavansa kirjailijaa ja hänen tapaansa tehdä ja ajatella ja se ilmiselvästi on yksi kirjan tärkeistä tavoitteistakin. Tuominen kuvailee omaa tapaansa tehdä ja ajatella sekä yleisellä tasolla että lopulta myös varsin paljon yksityiskohtia läpi käyden. Molemmista tasoista tarttuu varmasti mukaan tapoja tehdä ja ajatella erilailla ja ainakin uutta kokeillen.

Minulle kirjasta jäi hyvän mielen ja antoisan lukuelämyksen lisäksi myös useampia pieniä käytännön vinkkejä ruoanlaittoon, paljon pohdintaa siitä, miten itse teen suhteessa kirjassa esiteltyyn ja toivottavasti vähän pidemmällä aikavälillä myös positiivisia muutoksia omaan tekemiseen. En näe myöskään mitään estettä sille, että muutkin kirjan lukevat päätyvät samanlaisiin ajatuksiin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...