Lasse Kosonen: Sienenmetsästystä : tunnista parhaat ruokasienet

Sienenmetsästystä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sienispesialisti Lasse Kososen uutuusteos sanoo lukijalle: näin ryhdyt tunnistamaan sieniä. Selkeä opas antaakin hyvän pohjan metsän herkkujen erottamiseen toisistaan. Se ei esittele kaikkia Suomessa tavattavia sieniä, mutta tärkeimmät ja parhaat ruokasienet ovat mukana.

Lakki, heltat, jalka ja malto. Siinä sienen tärkeimpiä osia, jotka Kosonen esittelee tarkasti. Tuntomerkkien lisäksi kerrotaan joka lajin kohdalla mistä ja milloin sitä kannattaa etsiä sekä miten sitä käytetään. Symbolit ovat ruokasienillä perinteisiä tähtiä ja myrkkysienillä pääkalloja.

Tietoisuus sienistä on lisääntynyt aktiivisen tutkimuksen kautta. Tämän kirjan pohjana toimiii vuonna 1998 julkaistu Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut, jonka sienivalikoimaan on tullut 120 lajia lisää. Suomalaismetsistä löytyykin yli 200 ruokasientä. Kirja kertoo myös sienten tärkeydestä jätteenkäsittelijöinä, ilman sieniä hukkuisimme puiden lehtiin ja neulasiin.

Teksti on asiantuntevaa ja opastavaa, mutta samalla leppoisaa. Teosta voi suositella niin vasta-alkajille kuin jo sieniin perehtyneille.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...