Mauri Kunnas: Krooh! : sanoo Hakkarainen & Slurp! : äänekkäät popsijat

Krooh! sanoo Hakkarainen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eipä taida löytyä montakaan suomalaislasta – tai aikuista – joka ei koskaan olisi törmännyt yhteenkään Mauri Kunnaksen kymmenistä piirroshahmoista tai -teoksista, joita tämä Suomen ehkäpä tunnetuin graafikko, kirjailija, kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä on rustaillut jo liki neljän vuosikymmenen ajan. Mauri Kunnas on ehdoton klassikko, joka elää ja jonka kynä ei varmasti kuivu vielä vuosikausiin.

Hieman vanhemmille lukijoille tarkoitettujen kuvakirjojen rinnalle Kunnas on jo muutamien vuosien ajan kuvittanut hauskaa paksusivuista Paina ja kuuntele -sarjaa, jonka ideana on tarjota kuva- ja äänielämyksiä lukijoista kaikista pienimmille. Sarjan uusimmista osista Slurp! esittelee erilaisia ruokailuun liittyviä ääniä, Krooh! taas kuvailee mitä kaikkea unissakävelijä voikaan mystisillä lenkeillään tietämättään kokea. Ja kukapa muukaan unissakävelijä, kuin kuuluisa Herra Hakkarainen.

Nämä Kunnaksen äänikirjat eivät missään tapauksessa ole niitä kaikista perinteisimpiä – ja hyvä niin – vaan vaativat lukijoiltaan huumorintajua sekä tietynlaista Mauri Kunnas -ymmärtämystä. Näillä varustettuna kun lähtee tätä kirjakaksikkoa kuuntelemaan, saa varmasti kokea monet naurut, eikä puusta päähän putoava variksenpesäkään ole kovin vakava juttu; nukkuvalle sattuu, samoin popsijalle.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...