Mauri Kunnas: Krooh! : sanoo Hakkarainen & Slurp! : äänekkäät popsijat

Osta kirja itsellesi

Eipä taida löytyä montaakaan suomalaislasta – tai aikuista – joka ei koskaan olisi törmännyt yhteenkään Mauri Kunnaksen kymmenistä piirroshahmoista tai -teoksista, joita tämä Suomen ehkäpä tunnetuin graafikko, kirjailija, kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä on rustaillut jo liki neljän vuosikymmenen ajan. Mauri Kunnas on ehdoton klassikko, joka elää ja jonka kynä ei varmasti kuivu vielä vuosikausiin.

Hieman vanhemmille lukijoille tarkoitettujen kuvakirjojen rinnalle Kunnas on jo muutamien vuosien ajan kuvittanut hauskaa paksusivuista Paina ja kuuntele -sarjaa, jonka ideana on tarjota kuva- ja äänielämyksiä lukijoista kaikista pienimmille. Sarjan uusimmista osista Slurp! esittelee erilaisia ruokailuun liittyviä ääniä, Krooh! taas kuvailee mitä kaikkea unissakävelijä voikaan mystisillä lenkeillään tietämättään kokea. Ja kukapa muukaan unissakävelijä, kuin kuuluisa Herra Hakkarainen.

Nämä Kunnaksen äänikirjat eivät missään tapauksessa ole niitä kaikista perinteisimpiä – ja hyvä niin – vaan vaativat lukijoiltaan huumorintajua sekä tietynlaista Mauri Kunnas -ymmärtämystä. Näillä varustettuna kun lähtee tätä kirjakaksikkoa kuuntelemaan, saa varmasti kokea monet naurut, eikä puusta päähän putoava variksenpesäkään ole kovin vakava juttu; nukkuvalle sattuu, samoin popsijalle.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...