Mauri Kunnas: Herra Hakkarainen huvittelee : etsi ja löydä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnaksen Herra Hakkarainen -hahmon ympärille keskittynyt Etsi ja löydä -sarja on rikastunut jälleen yhdellä teoksella. Tällä kertaa tuo kuuluisa unissakävelijä on eksynyt huvittelun maailmaan: uimarannalle, laskemaan mäkeä, kirjakauppaan, yleisurheilukilpailuihin, huvipuistoon ja moneen muuhun, yhteensä kahteentoista erilaiseen hauskanpitopaikkaan; iloisia hetkiä siis riittää. Ongelmana vain on se, että hirsiä vedellessään ei välttämättä tule huomanneeksi, mitä ympärillä tapahtuu ja hauskat asiat menevät sivu suun…

Jos kirjan päähenkilöhahmo onkin kannesta kanteen unten mailla, on sen lukijan oltava sitäkin enemmän hoksottimet ojossa. Kirja nimittäin perustuu erilaisille tehtäville, jotka vaativat niin tarkkuutta kuin hieman tietoakin. Jokaisen aukeaman pääkuvasta on tarkoitus etsiä parikymmentä ohjeen mukaista asiaa sekä Herra Hakkarainen, Hämähäkki-Heikki ja pimeässä kiiluvia silmäpareja. Lisäksi aukeamalta löytyy yksi kulloiseenkin teemaan sopiva – aika vaikeakin – kysymys. Kirjan Keksi ja kerro -osion avulla taas päästään juttelemaan, kertailemaan omia huvitteluaiheisia kokemuksia ja tarinoita.

Teoksen kuvitus on peräisin Mauri Kunnaksen aiemmasta tuotannosta, jokainen aukeama eri kirjasta. Tämä on mielestäni hauska tapa tuoda yhteen Kunnaksen aina niin onnistuneita tilannekuvia ja muistella osin jo aika iäkkäitäkin teoksia.

Himpun vaille nelivuotias lukukumppanini ei tunnu olevan se kaikista innokkain etsi ja löydä -tehtävien tekijä – tai ainakaan vielä häneltä ei tunnu löytyvän millinkään vertaa kärsivällisyyttä tämän tyyppiseen tekemiseen – mutta mikäli kirjan kysymykset ja Keksi ja kerro -tehtävät ottaa niin ikään huomioon, se onkin varmasti tarkoitettu jonkin verran vanhemmille lapsille. Aukeamien katselu ja niistä muuten vaan huomioiden tekeminen kuitenkin olivat näinkin pienelle jo mieluista puuhaa.

Siis mikäs tässä; kiinnostuneiden kannattaa tarttua ja huomioda myös se, että Herra Hakkaraisen kanssa saa etsiä ja löytää jo ainakin neljän tätä edeltävän Etsi ja löydä -teoksen parissa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...