Mauri Kunnas: Herra Hakkarainen reissussa : Etsi ja löydä

Herra Hakkarainen reissussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi Mauri Kunnaksen pitkäaikaisemmista sarjoista on Herra Hakkaraisen etsi ja löydä -kirjat. Herra Hakkarainen reissussa on sarjan kuudes kirja. Kirja koostuu kahdestatoista aukeamasta, joilta pitää löytää unissakävelevä Herra Hakkarainen ja Hämähäkki-Heikki. Näiden lisäksi joka sivulta etsitään listan kanssa vaihtuvia asioita, vastataan tietokilpailukysymykseen tai vaikkapa mietitään omia lempimatkustuskohteita.

Kun teemana on matkustaminen ja nähtävyydet, se iskee tähän suljettuun maailmanaikaan yllättävän hyvin. Sankoista väkijoukoista henkilöiden etsiminen tuntui ajoittain varsin kummalta, kiitos koronan aiheuttaman elämänmuutoksen. Etsintätapahtumia löytyy niin villin lännen höyryveturista aina kuuhun asti. Mauri Kunnaksen kuvitus on kuten aina: täynnä hauskoja yksityiskohtia ja ihana värimaailma.

Etsittävät asiat ovat selkeitä ja suurin osa löytyy ongelmitta. Tehtävät eivät ole vaikeita. Se kenties auttaa hyvin nuoria lapsia välttämään turhautumista, mutta ainakin meillä lapsi olisi saattanut kaivata hieman lisää vaikeustasoa. Etsintätehtävien sivussa olevat muut toiminnot tarjoavat tilaisuuden keskustella lapsen kanssa, mikä on aina tervetullutta.

Isoin kritiikki kirjassa on, että kuvat eivät ole varta vasten etsintäkirjaa varten tehtyä. Vaikka Kunnaksen piirrostyyli täyttääkin kuvat hienoilla yksityiskohdilla, kuvaetsinnät ajautuvat välistä toistamaan itseään. Esimerkiksi ensin voidaan etsiä kottikärryjä ja sitten hieman myöhemmin saman kottikärryn kyydissä olevaa hahmoa. Mikäli kuvat olisivat suunniteltu etsimismielessä, en usko että vastaavia ongelmia olisi. Toki samaan aikaan tämä on hieno tapa löytää lisäarvoa vanhoista teoksista.

Mauri Kunnaksen Herra Hakkarainen reissussa on hauska kuvateos. Se on tutustumisen arvoinen monenikäisille lukijoille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...