Richard Scarry: Mato Matala etsii ja löytää!

Osta kirja itsellesi

Mato Matala etsii ja löytää! on melko lailla klassinen etsimiskirja. Klassinen jo ihan siitäkin syystä, että sen sivuilla seikkailevat Richard Scarryn luomat vanhat tutut hahmot Scarrylle tyypillisissä ympäristöissä, kuten liikenteessä ja koulussa. Etsinnän kohteina ovat niin erilaiset kulkuneuvot, teemoihin sopivat esineet kuin eläimetkin. Toinen syy teoksen perinteisyyteen on sen perustuminen rehellisesti pelkkiin kuviin. Mukavaa vaihtelua, että tämä kirja ei ääntele tai sisällä muitakaan erikoisefektejä.

Scarrymaiseen tapaan jokaisella aukeamalla riittää touhua ja vipellystä kerrakseen, joten etsintäpuuhissa viihtyy varmasti hiukan vanhempikin lapsi. Toisaalta sen paksut pahvisivut mahdollistavat hieman kovemmankin kohtelun, joten se soveltuu hienosti pienemmänkin lukijan käsittelyyn tai vaikka sanojen opetteluun siinä vaiheessa, kun etsiminen on vielä liian haastavaa. Meillä tästä tuli kaksivuotiaan viihdyke automatkoille.

Suositan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...