Richard Scarry: Mato Matalan onnenpäivät : Richard Scarryn suurimmat suosikit

Osta kirja itsellesi

Tässäpä jälleen oivallinen kokoelma Richard Scarrysta innostuville. Mato Matalan onnenpäivät juhlistaa Scarryn suomalaisen kustantajan, Tammen, toimesta Touhulan sekä sen asukkien luojan sata vuotta sitten tapahtunutta syntymää tuoden esiin teemoja, jotka olivat Scarrylle tärkeitä. Kirja on koottu muiden muassa ahkeran arjen, iloisten aakkosten, kauniiden käytöstapojen sekä hauskojen numeroiden ympärille. Siihen on valittu parhaita paloja kirjailijan laajasta tuotannosta, niin laajasta, että jopa hänen poikansa on vaikea sitä käsittää. Hieman lisää syvyyttä teos saakin Scarryn pojan, Huck Scarryn, isästään kirjaan kirjoittamista muutamista kappaleista sekä siitä, kuinka hän perustelee teemavalintoja. Myös pojan rakkaus isäänsä, Herra Hauskaa, kohtaan on näistä pienistä teksteistä hyvin luettavissa ja mielestäni onkin erittäin miellyttävä lisä, että juuri Huck Scarry on ollut mukana toimittamassa teosta.

Richard Scarry (1919-1994) tuntuu olevan muodissa aina. Hän alkoi kuvittaa lastenkirjoja vuonna 1949, jonka jälkeen teoksia syntyi yli 300. Toiset hän teki kokonaan itse, toisissa hän toimi kuvittajana. Joka tapauksessa Touhulan kaupunki lienee paikka, jossa lähes jokainen länsimainen lapsi on jonkun kerran vieraillut. Vilskettä riittää, erilaisia menopelejä on ehkä enemmän kuin laki sallii, ja joka aukeamalla tapahtuu vähintäänkin tarpeeksi. Mutta tämäpä lieneekin luultavasti suosion salaisuus, lapset nauttivat, kun on menoa ja meininkiä. Ja sitten sitä iloista, ahkeraa arkea. Toki hänen hahmojaankin rakastetaan; Mato Matalaa, Luru Ludetta sekä Kissalan ja Possulan perheitä. Richard Scarry on kirjailija, jonka tuotantoa halutaan esitellä omille lapsille ja lapsenlapsille. Näin hän jää elämään.

Suositus on ilman muuta paikallaan. Näitä kokoelmia kannattaa yhä tehdä, Scarrylle löytyy takuulla aina uusia ystäviä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...