Richard Scarry: Maailman paras Mato Matala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Omppuautossa, suihkukoneen ohjaimissa, peltotöissä, vasaroimassa tai vaikka koulussa. Mato Matala on monipuolinen kaveri, ja Richard Scarryn luoma tirolilaishattuinen hahmo onkin tuttu ympäri maailmaa.

Tämä kuvateos on kuin kokoelma Mato Matalan puuhista. Aukeamat ovat välillä liiankin täyteen ahdettuja. Toisaalta se saattaa lisätä kirjan lukukertoja, joka kerralla löytää helposti jotain lisää.

Koen Mato Matala -kirjojen suurimpana antina opettavuuden sekä hyvän elämänasenteen. Pieni ja vaatimatonkin voi olla jotain suurta, etenkin ahkera ja avulias. Ei pelkästään pieni maan matonen.

1,5-vuotias poika on palannut kirjaan monta kertaa. Mato Matala tosin jää usein kulttihahmon piirteitä omaavan Luru Luteen varjoon.

Kirja on Richard Scarryn pojan, Huckin, viimeistelemä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...