Richard Scarry: Puput!

Puput!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Richard Scarry on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia lastenkirjailijoita. Eikä syyttä, sillä hän ehti elämänsä aikana julkaista yli kolmesataa lastenkirjaa. Parhaiten Touhukas maailma-kirjoistaan tunnetun Scarryn tuotantoon lukeutuu myös varhaisemmille lapsille suunnattuja satu- ja kuvakirjoja. Puput on jälkimmäisistä todella hyvä esimerkki kestävästä kirjasta, sillä se julkaistiin ensimmäisen kerran jo 60-luvulla.

Puput esittelee varsin yksinkertaisesti jänikset ja kanit. Joka aukeamaa koristaa värikäs kuva, joka vangitsee pienen lukijansa. Oikeiden kanien lisäksi huomiota saavat myös lapselle ehkä tutummat satukanit ja pääsiäispuput.

Se mikä Puput-kirjassa on erityisen hyvää, on että vaikka kirja ei yritä varsinaisesti olla opettavainen, se ei jätä käyttämättä tilaisuutta opettaa esimerkiksi metsäjäniksen vuodenaikojen vaihtelun välisen värinvaihtelun ja eri kanilajien ominaisuuksia. Nämä ovat hyvin upotettuja tiedonjyviä, jotka kuvituksen kanssa toimivat.

Pienelle lukijalle yksinkertaiset kuvat vangitsivat tehokkaasti, ja vaikka kirja viuhahti varsin nopeasti lävitse, koelukija päätti aloittaa kirjan heti uudestaan alusta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...