Richard Scarry: Ahkeruus on ilomme & Puuhakas päivä

Osta kirja itsellesi

Reilut parikymmentä vuotta sitten poisnukkuneen yhdysvaltalaisen lastenkirjailija ja kuvittaja Richard Scarryn (1919-1994) ihmismäiset eläinhahmot eivät ole vuosien saatossa joutuneet uudempiensa varjoon. Touhulan (tai toisissa suomennoksissa Puuhalan) vauhdikas meno kiinnostaa, Mato Matala ja Kissalan Hessu kumppaneineen saavat yhä uusien ja uusien pienten lukijoiden sydämet syttymään. Ja miksipä ei; nuoret silmät tutkailevat innosta ymmyrkäisinä täyteen ahdettuja aukeamia, joissa samaan kuvaan mahtuvat niin kadunlakaisija, intiaani kuin tuubansoittajakin ja joissa etsimistä ja ihmeteltävää riittää niin kerraksi kuin toiseksikin.

Tämä kääntökirja kokoaa sivujensa väliin kaksi aiemmin julkaistua Scarry-klassikkoa. Ahkeruus on ilomme kertoo Puuhalan ahkerista asukkaista ammateissaan huipentuen Mato Matalan mahtavaan ammattien kokeilukimaraan, Puuhakas päivä taas nimensä mukaisesti esittelee erään puuhakkaan päivän Touhulassa.

Tarinallisesti nämä kirjat eivät ole niitä kirkkaimpia tähtiä, mutta ihasteltavaa niissä varmasti riittää, eikä ole hullumpi idea käyttää niitä vaikkapa sanojen opetteluun. Samoin ne toimivat pienille lukijoille hyvin myös helpohkoina piilokuvakirjoina.

Siis suosittelen. Meidän pienelle lukijallemme riitti ihan jo kansikuvassakin ihmeteltävää pitkäksi toviksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...