Richard Scarry: Ahkeruus on ilomme & Puuhakas päivä

Ahkeruus on ilomme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reilut parikymmentä vuotta sitten poisnukkuneen yhdysvaltalaisen lastenkirjailija ja kuvittaja Richard Scarryn (1919–1994) ihmismäiset eläinhahmot eivät ole vuosien saatossa joutuneet uudempiensa varjoon. Touhulan (tai toisissa suomennoksissa Puuhalan) vauhdikas meno kiinnostaa, Mato Matala ja Kissalan Hessu kumppaneineen saavat yhä uusien ja uusien pienten lukijoiden sydämet syttymään. Ja miksipä ei; nuoret silmät tutkailevat innosta ymmyrkäisinä täyteen ahdettuja aukeamia, joissa samaan kuvaan mahtuvat niin kadunlakaisija, intiaani kuin tuubansoittajakin ja joissa etsimistä ja ihmeteltävää riittää niin kerraksi kuin toiseksikin.

Tämä kääntökirja kokoaa sivujensa väliin kaksi aiemmin julkaistua Scarry-klassikkoa. Ahkeruus on ilomme kertoo Puuhalan ahkerista asukkaista ammateissaan huipentuen Mato Matalan mahtavaan ammattien kokeilukimaraan, Puuhakas päivä taas nimensä mukaisesti esittelee erään puuhakkaan päivän Touhulassa.

Tarinallisesti nämä kirjat eivät ole niitä kirkkaimpia tähtiä, mutta ihasteltavaa niissä varmasti riittää, eikä ole hullumpi idea käyttää niitä vaikkapa sanojen opetteluun. Samoin ne toimivat pienille lukijoille hyvin myös helpohkoina piilokuvakirjoina.

Siis suosittelen. Meidän pienelle lukijallemme riitti ihan jo kansikuvassakin ihmeteltävää pitkäksi toviksi.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...