Richard Scarry: Touhulan seikkailut maalla, merellä ja ilmassa

Touhulan seikkailut maalla, merellä ja ilmassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Richard Scarryn Touhukas maailma on lastenkirjallisuuden ikoni. Scarryn yli kolmesta sadasta eri kuvakirjasta tunnetuimmat sijoittuvat Touhukkaaseen maailmaan. Touhulan seikkailut maalla, merellä ja ilmassa kertoo kolme tällaista tarinaan.

“Pyryinen yllätys”-sadussa Hessu ja Mato Matala ovat kyllästyneet kotiaskareisiin. Sen takia toivovat lunta, jossa leikkiä. Sitä alkaakin tulla kaatamalla. Itse asiassa sitä tulee niin paljon ettei ulkona voi pian ollakaan. Kissalan kotiin alkaa eksyä henkilöitä pakoon lumituiskua. Pakopaikka muuttuukin yllätysjuhliksi neuvokkaan Äiti Kissalan toimesta.

“Kelluvat banaanit”-sadussa kaupunkiin on saapunut banaaneja kuljettava laiva. Siitä kiinnostuu erityisesti Banaani-Toope, joka ajoittain jopa vohkii banaaneja. Mitä seuraa kun Banaani-Toope ujuttautuu banaanilaivaan?

“Kaikkien aikojen saalis”-sadussa Hessun ja Mato Matalan kuumailmapallo karkaa. Onneksi on kolme kalastajaa, jotka saavat heidät saaliikseen.

Jokaisessa sadussa on lopuksi ruokaohje, kysymyksiä ja tehtävä. Näistä ruokaohje tarjoaa mukavaa yhteistä tekemistä ja muut aktivoivat lasta lukemisen päätteeksi.

Richard Scarryn tarinat kestävät aikaa aivan hyvin. Touhulan seikkailut maalla, merellä ja ilmassa ei ole paksulehtinen kirja, jonka takia sitä ei ihan nuorimmille kannata vielä lukea. Hieman vanhemmat varmasti löytävät tarinoista paljon viihdettä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...