Richard Scarry: Iloinen esikoulu

Iloinen esikoulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Richard Scarry oli mahdottoman tuottelias lastenkirjailija. Hän ehti julkaista yli 300 kirjaa. Näistä luultavasti tunnetuin oli Touhukas maailma -sarja, johon Iloinen esikoulukin kuuluu.

Iloinen esikoulu on sananselityskirja, joka esittelee satoja erilaisia esineitä, lukuja ja ammatteja. Puitetarina seuraa Kissalan perheen elämää. Lukija pääsee esimerkiksi kurkistamaan heidän kotiinsa ja askareisiinsa. Samaan aikaan opetellaan hyödyllisiä asioita, kuten kirjaimia ja kuukausia.

Iloinen esikoulu laittaa lapsen havaintokyvyn täysille: jokainen sivu on ahdettu täyteen hahmoja, esineitä ja tapahtumia. Juonta ei paljoa ole, mutta silti sivuille saatetaan uppoutua pitkäksikin aikaan. Samalla jo luetuilta sivuilta löytyy seuraavalla lukukerralla uusia löytöjä. Jossain mielessä mieleen tulee Mauri Kunnaksen mainiot lastenkirjat.

Kaikki käännökset eivät tunnu kaikkein sulavimmilta varsinkaan kirjainten kohdalla. Piirrostyyli on lämminhenkistä ja värikästä. Hahmot ovat hauskoja, joskin eri hahmojen välillä voisi olla enemmän eroja erottamiseksi.

Kirja on kestänyt hyvin aikaa: Mato Matalan kylpeminen aamiaismuroissa aiheuttaa ihan saman reaktion uudella sukupolvella kuin vanhallakin. Siksi on helppo ymmärtää, miksi kirja jatkaa kulkemista sukupolvelta toiselle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...