Maija Hurme: Kaikki löytämäni viimeiset

Kaikki löytämäni viimeiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jotkut keräilevät kyniä, simpukoita tai postimerkkejä. Ystäviä, matkoja tai ennätyksiä. Minä keräilen viimeisiä. Löydän niitä joka paikasta: metsästä, kotoa, kaupungilta.

Taitavan kuvittajan Maija Hurmeen kirja Kaikki löytämäni viimeiset on Kaunis kirja -palkittu lasten kuvakirja erilaisista viimeisistä asioista. Mikä ihastuttava kirja! Tähän on koottu kaikenlaisia viimeisiä asioita: on ensimmäisiä, odotettuja, jännittäviä, myöhäisiä, aikaisia, peruuttamattomia, loittonevia, haikeita, kiireettömiä, puuttuvia, yksinäisiä, viiltäviä ja hylättyjä viimeisiä.

Haikeus on hyvä sana kuvaamaan kirjan tunnelmaa. Useinhan viimeiseen asiaan liittyy jonkinlaista haikeutta ja surumielisyyttä, vaikka kyse olisikin odotetusta asiasta, kuten maitohampaan irtoamisesta tai vaikka viimeisestä yöstä ennen syntymäpäivää. Sitten se on ohi, eikä sitä enää tule.

Maija Hurme on keksinyt kirjaan kaikennäköistä, kyllä näitä viimeisyyksiä on saanut toden teolla pohdiskella. Lopputulos on hieno. Kaunis kuvitus on Kaunis kirja -palkintonsa ansainnut, kirja muodostaa hienovaraisen ja tyylikkään kokonaisuuden, jossa jokainen pala on paikallaan.

Ihastuttavan taiteellinen ja filosofinen kirja on ilmestynyt samaan aikaan ruotsiksi Schildts & Söderströmsin julkaisemana nimellä Alla mina sista

Esimerkkiaukeama Kaikki löytämäni viimeiset -kirjasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...