Mauri Kunnas: Herra Hakkarainen harrastaa

Herra Hakkarainen harrastaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tassulassa kaikilla paitsi herra Hakkaraisella on harrastus: Lissu kerää antiikkia, Pärinä-Pate harrastaa moottoripyöriä, professori Valtajoki harrastaa ufoja, Sylvi etsii aarteita, Kake ui, Leena leipoo ja niin edelleen. Harrastajien huippu on Ahti Makkara, jolla on yhdeksäntoista harrastusta. Ahdin isä Nakke Makkara taitaa harrastaa pääasiassa Ahdin kuskaamista harrastuksiin…

Tietäähän sen. Hakkaraiselle ei ole taaskaan lepoa luvassa, kun unissakävelijä kiitää yössä kokeilemassa erilaisia harrastuksia. Unissa kävellen Hakkarainen tulee kokeilleeksi tennistä, perunoiden istuttamista, antiikin keräilyä, painonnostoa ja ties mitä – tuttuun täysin pähkähulluun tapaansa.

Sen verran villiä on herra Hakkaraisen öinen meno, että väkisinkin herää epäilys – näinköhän Hakkarainen on oikeasti unissakävelijä? Ajatelkaapa. Entäpä jos Hakkarainen on kaikki nämä vuodet vain teeskennellyt unissakävelijää, voidakseen riehua Tassulassa mielensä mukaan. Kaikki antavat Hakkaraiselle auliisti anteeksi unissakävelyiden aikana tehdyt hölmöilyt ja vandalismit…

No joo. Vähän siis uskottavuus on koetuksella, mutta varsinainen kohderyhmä kyllä tykkäsi. Lapset – niin pienempi viisivuotias kuin isompi tokaluokkalainen – pitivät kyllä kirjasta ja katselivat sitä mielenkiinnolla. Tulviihan se Mauri Kunnaksen tapaan hauskoja yksityiskohtia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...