Mauri Kunnas: Herra Hakkarainen harrastaa

Osta kirja itsellesi

Tassulassa kaikilla paitsi herra Hakkaraisella on harrastus: Lissu kerää antiikkia, Pärinä-Pate harrastaa moottoripyöriä, professori Valtajoki harrastaa ufoja, Sylvi etsii aarteita, Kake ui, Leena leipoo ja niin edelleen. Harrastajien huippu on Ahti Makkara, jolla on yhdeksäntoista harrastusta. Ahdin isä Nakke Makkara taitaa harrastaa pääasiassa Ahdin kuskaamista harrastuksiin…

Tietäähän sen. Hakkaraiselle ei ole taaskaan lepoa luvassa, kun unissakävelijä kiitää yössä kokeilemassa erilaisia harrastuksia. Unissa kävellen Hakkarainen tulee kokeilleeksi tennistä, perunoiden istuttamista, antiikin keräilyä, painonnostoa ja ties mitä – tuttuun täysin pähkähulluun tapaansa.

Sen verran villiä on herra Hakkaraisen öinen meno, että väkisinkin herää epäilys – näinköhän Hakkarainen on oikeasti unissakävelijä? Ajatelkaapa. Entäpä jos Hakkarainen on kaikki nämä vuodet vain teeskennellyt unissakävelijää, voidakseen riehua Tassulassa mielensä mukaan. Kaikki antavat Hakkaraiselle auliisti anteeksi unissakävelyiden aikana tehdyt hölmöilyt ja vandalismit…

No joo. Vähän siis uskottavuus on koetuksella, mutta varsinainen kohderyhmä kyllä tykkäsi. Lapset – niin pienempi viisivuotias kuin isompi tokaluokkalainen – pitivät kyllä kirjasta ja katselivat sitä mielenkiinnolla. Tulviihan se Mauri Kunnaksen tapaan hauskoja yksityiskohtia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.