Silvia Hosseini: Pölyn ylistys

Pölyn ylistys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä Silvia Hosseinin esseekokoelma sai viettää hyvän tovin ensin kirjaston omassa hyllyssä, sitten kirjaimellisesti omassa hyllyssäni odottamassa vuoroaan. Nyt osui sitten oikea hetki. En enää muista, mistä Hosseiniin törmäsin, jossain toisessa kirjassa taidettiin kehua, odotukset ainakin olivat korkealla.

Nämä odotukset Pölyn ylistys onnistui mainiosti täyttämään, tämä oli oikein nautinnollinen paketti esseistiikkaa. Kokoelman aiheet ovat kautta linjan enimmäkseen kiinnostavia – joku satunnainen tv-sarja (Sons of Anarchy) ei nyt sano mitään, mutta siihenkin saatiin kytkettyä jotain kiinnostavaa.

Erityisesti aiheista kiinnostivat Leonard Cohen ja tämän huonoin albumi Death of a Ladies’ Man, lifestylebloggaajille ilkeily toimii aina ja nimiesseessä kirjoitettiin fiksuja taidemuseoista. Silvia Hosseini on älyllinen, elitistinen ja vähän häijy. Sopii minulle, mutta helppo uskoa, että joitain Hosseinin tyyli repii vastakarvaan.

Hyviä esseitä on aina kiinnostavaa lukea ja Pölyn ylistys menee ehdottomasti sinne hyvien puolelle, vaikka erilaista huonoutta aiheidensa lähtökohdiksi nostaakin. Toivottavasti Hosseini kirjoittaisi lisää jossain vaiheessa!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...