Gunilla Wolde: Sanna ja pölynimuri, Sanna lääkärissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gunilla Wolden Sanna-kirjat ovat pidettyjä lastenkirjoja 1970-luvulta. Omaan lapsuuteeni – olen syntynyt 1980 – Sannat eivät kuuluneet, ainakaan muistikuvia e ole jäänyt, joten tätä arvosteltua nostalgia ei väritä. Suosittuja kirjat ovat joka tapauksessa olleet, näistäkin Sanna ja pölynimuri on neljäs painos ja Sanna lääkärissä viides.

Kirjojen piirrostyyli on varsin yksinkertainen ja väritys selkeää. Pelkistetty tyyli vetoaa nykylapsiinkin, kolmivuotias koeyleisö piti kirjoista kovasti. Erityisesti Sanna ja pölynimuri vetosi kovasti ja oli yhdessä vaiheessa ehdoton ykköskirja. Miksipä ei? Pölynimuri on kiehtova kapistus, välillä pelottava, välillä kiinnostava ja kirja, joka selvittää pölynimurin toimintaa, on väistämätön hitti.

Sanna lääkärissä puolestaan kertoo, mitä tapahtuu, kun Sanna putoaa tarhassa puusta ja joutuu käymään lääkärissä. Kirja näyttää, kuinka otsaan tulee pipi ja kuinka lääkäri sen puuduttaa ja tikkaa. Tarina on omiaan lievittämään lääkäripelkoja.

Sannat ovat hyviä luettavia parivuotiaalle, tekstiä on ainakin minun makuuni riittävästi, mutta ei liikaa, lyhyet kirjat ovat sopiva pieni lukuhetki lapsen kanssa. Tammi julkaisee koko kymmenen kirjan Sanna-sarjan uusintapainoksina, joten nyt on hyvä hetki kerätä koko sarja omaan hyllyyn.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...